Eric Meyer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Eric Meyer
Dark Angel 2014 2014-05-08 14-18.jpg
FødtEric Meyer
23. august 1966 (51 år)
Long Beach
Beskjeftigelse Musiker, lydingeniør, produsent
Nasjonalitet Amerikansk
Medlem av Dark Angel
SjangerThrash metal
InstrumentGitar
Tidligere band
Dark Angel, Hunger, Swine
Notable instrument(er)
Jackson King V

Eric Meyer er en amerikansk metal-gitarist. Han spilte mange år i det Los Angeles-baserte thrash metal-bandet Dark Angel. Han ble med i bandet i 1984 og spilte på alle albumene de spilte inn. Meyer var det eneste konstante medlemmet i bandet gjennom hele dets plate-karrière. Etter Dark Angels oppløsning i 1992 dannet Meyer et nytt band kalt Hunger sammen med den tidligere Dark Angel-vokalisten Ron Rinehart. Etter den andre oppløsningen av Dark Angel i 2002 dannet han enda et nytt band, kalt Swine, som var mer groove metal-orientert enn Dark Angel. De ser nå ut til å være inaktive.

Meyer har en universitetsgrad som studioingeniør og etter oppløsningen av Dark Angel ble han produsent på fulltid, og produserte album for mange band, som for eksempel Transmetal. Nå arbeider han heltid som lyd-ingeniør. Meyer var også involvert i produksjonen av Dark Angels album, og utførte mye lydteknikk på album som Darkness Descends og Leave Scars som han ikke ble kreditert for.

Han var støttet av Jackson Guitars og brukte en Jackson King V-modell. Meyer ble spurt om å bli med i Megadeth i 1986, etter at Chris Poland sluttet, men avslo for å bli i Dark Angel.

Heavy metal-musikerstubbDenne biografien om en heavy metal-musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.