Elven (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Elven
orig. Le Fleuve
Generell informasjon
SjangerRomantisk drama
Utgivelsesår1956
Prod.landFransk / Amerikansk
Lengde95 min.
Språkengelsk bengalsk
Bak kamera
RegissørJean Renoir
ProdusentKenneth McEldowney
Jean Renoir
ManusforfatterRumer Godden (roman)
Jean Renoir
MusikkM. A. Partha Sarathy
SjeffotografClaude Renoir
Foran kamera
MedvirkendeNora Swinburne
Esmond Knight
Arthur Shields
Suprova Mukerjee
Radha Burnier
Eksterne lenker

Elven [1], (franskLe Fleuve, engelsk: The River) er en spillefilm fra 1951 regissert av Jean Renoir med romanen The River, av den britiske forfatteren Rumer Godden som litterært forelegg.

Handling[rediger | rediger kilde]

Harriet tilhører en engelsk middelklasse-familie som bor ved bredden av Ganges-elven i India. Hun hadde fire søstre, og en 10 år yngre bror. En dag inviterer familiens nabo sin fetter, kaptein John, til å bo sammen med ham på hans plantasje Når kaptein John ankommer, oppdager jentene at han har mistet det ene beinet i krigen. Til tross for hans handikap, har han en sjarm som gjør ham populær i området, og derfor inviteres ham til en indisk Divali-feiring.

Ett par dager etter Divali-festivalen, følger Harriet i hemmelighet etter kaptein John og hennes beste venn Valerie, til en elvebredd hvor de tror de er alene. Der deler kaptein John et lidenskapelig kyss med Valerie - som Harriet er vitne til. Denne hendelsen, kombinert med hennes rolle i brorens død, får Harriet til å miste viljen til å leve. Hun forsøker å begå selvmord ved en elv. Men en venn ser henne, og fiskere samles i forsøk på å redde henne fra vannet.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 10. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]