Eiterfjorden (Nærøysund)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Eiterfjorden er en fjord i Nærøysund kommune i Trøndelag.[1] Den er rundt 9 kilometer lang, og begynner ved innløpet fra Risværfjorden, mellom Båsneset og Rødsneset. Derfra går den i en hovedsakelig østlig retning inn til bygda Gravvik innerst i fjorden. Den innerste delen av fjorden er en ca. én kilometer lang poll som kalles Lonet.[2]

På sørsida av Rødsneset går Rødsfjorden mot sørøst. Langs sørsida av Eiterfjorden ligger flere mindre bygder. Her er også mange viker og bukter, hvorav de største er Søreitervågen og Djupvika. (Fylkesvei 546 (Nord-Trøndelag)|Fv546) går til Sør-Eitran ved Søreitervågen, og en kommunal vei går østover til de andre bygdene i denne delen av fjorden.

Bygda Gravvik på nordsiden av fjorden ligger på et smalt eid over til Gravvikvågen i Årsetfjorden lenger nord.[3] Fylkesvei 771 går langs de indre delene av Eiterfjorden, som den krysser over ved det smale sundet inn til Lonet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Den Norske los. B. 5 : Farvannsbeskrivelse Rørvik-Lødingen og Andenes. Stavanger: Norges sjøkartverk. 1998. s. 59. ISBN 8290653131. 
  2. ^ Eiterfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
  3. ^ Leirvik, Kåre (1928-) (1995). Gårder og slekter i Gravvik 1600–1964. Nærøy: Nærøy kommune.