Eilert Hanoa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Eilert Giertsen Hanoa
Født1970Rediger på Wikidata
UtdannelseHandelshøyskolen BI
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Eilert Giertsen Hanoa (født 1970) er grunnlegger og administrerende direktør i det børsnoterte programvareselskapet Mamut ASA.[1] Eilert Hanoa etablerte sitt første IT-selskap som 15-åring i 1986. Selskapet solgte programvare til privatpersoner og SMB-segmentet. Etter å ha jobbet 10 år i bransjen etablerte Hanoa selskapet Guru Software AS (senere Mamut ASA) i 1994 med en visjon om å forenkle hverdagen for mindre virksomheter.

Hanoa har og har hatt flere verv:

Hanoa ble kåret til Young Entrepreneur of the Year 2005 av Ernst & Young. Hanoa har utdanning fra Handelshøyskolen BI.

I 2019 ble han direktør for Kahoot!.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Eilert Hanoa ny styreleder i IKT-Norge». IKT-Norge. Besøkt 21. august 2020. «Hanoa er administrerende direktør i programvareselskapet Mamut ASA og er også gründer av selskapet. Hanoa erstatter Endre Rangnes, som har sittet fire år i IKT-Norges styre hvorav de to siste som styreleder. Hanoa har sittet i IKT-Norge styre i fire år, det første året som varamedlem og de tre påfølgende som styremedlem, hvorav to siste som styrets nestleder.» 
  2. ^ «Slagkraftig IKT-Norge-styre». IKT-Norge. Besøkt 21. august 2020. 
  3. ^ Brugrand, Camilla Skjær (28. november 2019). «Styreleder tar over som direktør i Kahoot!». Dagens Perspektiv. Besøkt 21. august 2020.