EUROPAfest

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

EUROPAfest er en internasjonal musikkfestival som arrangeres hver vår, mellom den 7. og til den 13. mai som er blitt lagt i București, Romania.

Festivalen regnes som et merkevare for Romania, og den blir regnet som å være den eneste festivalen i Europa som presenterer de fire musikksjangerne jazz, blues, pop og klassisk musikk på den samme festivalen. Den bringer sammen flere veldig populære band og musikere fra minst 45 land fra overalt i verden. I løpet av denne uken, har mange kulturelle arrangementer funnet sted, herunder flere konkurranser, workshops og konserter.

Konseptet angående denne festivalen ble født i 1993. I begynnelsen ble det kalt Jeunesses Musicales International Festival, og den ble kun tillatt for klassiske musikk-arrangementer, men hele ideen om festivalen ble endret i 2002. Sammen med det nye navnet EUROPAfest, ble tre flere musikksjangere lagt til festivalens agenda, nemlig jazz, blues og pop. Dette økte festivalens popularitet, og den blir nå oppfattet som en kulturell begivenhet som kombinerer fire veldig populære og veldig forskjellige musikkstiler, ulike kulturer, ulike tenkemåter og livsstiler.