E.G. Vesel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
E.G. Vesel
orig. I Am Weasel
Generell informasjon
SjangerAnimasjon / Komedie
Prod.landUSA
Sesonger5
Episoder79
LengdeCirka 7 (per episode)
SpråkEngelsk
Norsk (dubbet)
Foran kamera
MedvirkendeMichael Dorn
Charlie Adler
Bak kamera
Skaper(e)David Feiss
Prod.selskapHanna-Barbera
Sending
Periode19972000
TV-kanalCartoon Network
Boomerang
Eksterne lenker
IMDb

E.G. Vesel er en amerikansk animert TV-serie som vises på Cartoon Network. Serien ble skapt av David Feiss i 1997, og ble avsluttet i 2000.

Serien pleide å bli sendt etter 2 episoder av Ku og Kylling helt til sesong 5 da det ble en selvstendig serie.

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien handler om eventyrene til E.G. Vesel, en internasjonalt berømt, ganske veltalende, høyst intelligent og veldig talentfull røyskatt som er elsket av alle, og J.R. Bavian, en stygg og dum bavian som er misunnelig på Vesels suksess og hele tiden prøver å være bedre enn ham.

Den Røde fyren fra Ku og Kylling har også vært en fast rollefigur siden sesong 2, rollen hans varierer fra episode til episode.

Mange andre karakterer fra Ku og Kylling dukker også opp i serien med mindre roller, blant annet Ku, Kylling, foreldrene dems, Flem og Earl.

Rollefigurer[rediger | rediger kilde]

E.G. Vesel[rediger | rediger kilde]

(engelsk: I.M. Weasel) Smart og dyktig vesel. E.G. Vesel pleier ofte å gjøre diverse jobber eller løse problemer, noen ganger samarbeider han/er venner med J.R Bavian, og andre ganger er de konkurrenter, med Vesel som den med best suksess.

J.R. Bavian[rediger | rediger kilde]

(engelsk: I.R. Baboon) dum og inkompetent Bavian, J.R. Bavian befinner seg ofte sjalu på det Vesel får til, og prøver alltid å være bedre enn han. Aggresjon pleier som oftest å være ensidig fra Bavians side. Vesel er skal over at Bavians motiver, men vanligvis bryr seg ikke fordi han også vet hvor dum han er. Til tross for dette, hender det at de er venner og at Bavian ikke viser noe aggresjon mot Vesel.

Den Røde Fyren[rediger | rediger kilde]

(engelsk: The Red Guy) (noen ganger også kalt "Jeg er Den Røde" engelsk: I.B. Red Guy) rød skapning som ser ut som djevelen, Den Røde Fyren er det nærmeste serien kommer en hoved skurk, i episodene han har skurkerolle prøver han å overtale eller lure Vesel og Bavian. Likevel kommer han vanligvis godt overens med Vesel og Bavian, og noen ganger er han den tredje hovedkarakteren. Han har forskjeller aliaser i omtrent hver av episodene og forskjellige jobber (som brannmann, musiker, coach osv.), noen ganger er at utkledd og later som han er en dame.

Andre figurer[rediger | rediger kilde]

Loulabelle[rediger | rediger kilde]

Attraktiv dame som er syke pleier og kollegaen til E.G. Vesel. Hun jobbet også i et laboratorium i 2 episoder. I sesong 2 var hun kjæresten til E. G. Vesel. Hun sluttet å dukke opp i serien etter den første episoden i sesong 3

Jolly Roger[rediger | rediger kilde]

En tjukk og høy fyr utkledd enten i smoking eller sjømann uniform, oppkalt etter pirat flagget. Han dukker først opp som en mindre rollefigur i sesong 3, før han får en større rolle i sesong 5.

Admiral Bullets[rediger | rediger kilde]

En kort admiral som alltid er seende stående over en liten benk. Han dukker for det meste kun opp i de første sesongene der han etterspør hjelp fra E. G. Vesel til diverse saker.

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Stemmer i originalversjonen[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]