Dykket

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dykket
Generell informasjon
Sjangerthriller
Utgivelsesår1989
Bak kamera
RegiTristan DeVere Cole
Eksterne lenker

Dykket er en norsk spillefilm fra 1989 regissert av Tristan DeVere Cole, med Bjørn Sundquist og Eindride Eidsvold i hovedrollene.[1] Filmen er en actionthriller med handling fra dykking i Nordsjøen. Den har blitt gitt ut på DVD sammen med flere andre norske klassikere fra Filmeffekt AS.

Handling[rediger | rediger kilde]

Dypdykkeren Bricks har jobbet med å inspisere og reparere oljeinstallasjoner på havbunnen i Nordsjøen i mange år. Etter 524 dykk har han fått nok. Bricks, Gunnar og hans nye partner, Rolf, har satt seg i helikopteret for å ta en velfortjent ferie på fastlandet. Da kommer meldingen fra oljeselskapet Scanoil om at en trål har satt seg fast rundt en oljerørledning og stenger for en ventil på 110 meters dyp. Gunnar og Rolf blir bedt om å foreta et kort rutinedykk for å åpne ventilen. Scanoil lover bra betaling for jobben. Den stengte ventilen koster selskapet 2 millioner kroner i minuttet i upumpet olje.

Gunnar og Rolf tar jobben, men på 100 meters dyp henger dykkerklokka seg fast i trålen.

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Dykket». www.filmfront.no. Besøkt 15. august 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Norway film clapperboard.svgDenne norske filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.