Duncan Ferguson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Duncan Ferguson
Duncen Ferguson, Dudesleeper.jpg
FødtDuncan Cowan Ferguson
27. desember 1971[1] (47 år)
Stirling
Beskjeftigelse Fotballspiller
Nasjonalitet Storbritannia
Høyde193 centimeter
Posisjonangrepsspiller

Duncan Ferguson (født 27. desember 1971) er en skotsk tidligere fotballspiller som frem til 2006 spilte klubbfotball for Everton FC.

Ferguson begynte sin fotballkarriere i Dundee United FC før han i 1994/1995-sesongen gikk over til Rangers FC i det som den gang var rekordovergangsum på fire millioner pund. I Dundee hadde han i tillegg til sine mål også gjort seg kjent ved å pådra seg fengselsstraff for en forseelse som skjedde på banen. Han maktet aldri å sette skikkelig spor etter seg hos Rangers og ble lånt bort til Everton som kjempet for å overleve i den øverste divisjonen. Her hadde han også problemer med å markere seg inntil Liverpool FC, som var en klar favoritt, kom som motstanderlag. Ferguson skåret sitt første mål for klubben og Everton vant 2–0. Han ble deretter tilhengernes favoritt og hjalp klubben å vinne FA-cupen i 1995 mot Manchester United FC med 1–0.

For sine tre tidligere sesonger hos Dundee United lagde han 28 mål. På til sammen elleve sesonger hos Everton (etter et kort opphold i Newcastle) gjorde han 57 mål på 223 kamper.

Duncan Ferguson er kjent for sine mange kallenavn som «Big Dunc», «Fergie», «Dunceth», «Drunken Duncan», «Big Yin» og «Dunkey Ferguson».

Ferguson er ellers kjent for sin tøffe spillestil og sitt uregjerlige temperament. Sammen med tidligere Arsenal-kaptein Patrick Vieira har han Premier League-rekorden i antall røde kort med hele åtte.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ transfermarkt.com, 9. okt. 2017, Duncan Ferguson, 3239

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]