DualShock

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

DualShock (også skrevet DUALSHOCK eller Dual Shock) er Sonys navn for deres PlayStation-kontrollere med vibreringsfunksjon. Denne funksjonen er også blitt brukt på andre konsoller. Nintendo har brukt denne på kontrollere til Nintendo 64 (krevde ekstrautstyr) og Gamecube. Denne funskjonen har vært viktig for spillkonsollene for å øke spillopplevelsen for spillerne. Ved å få kontrollen til å vibrere under spesielle hendelser i spillene økes også følelsenene f. eks. ved å få kontrollen til å vibrere når man fyrer av en pistol, eller når det er meningen at spilleren skal bli skremt.

Versjonene[rediger | rediger kilde]

DualShock er kommet i tre versjoner, en for hver av PlaySation stasjonære konsollgenerasjoner.

PlayStation[rediger | rediger kilde]

DualShock kontrolleren som kom med den første generasjonen med PlayStation kontrollere inneholdt to motorer som sørget for vibreringen. En liten motor som ga vibrering lik den i en mobiltelefon og en kraftigere en. Dette hjalp utviklerne av spillene som støttet vibreringsfunksjonen til DualShock, med å gjøre spillingen mer virkelighetsnær.

PlayStation 2[rediger | rediger kilde]

DualShock kontrolleren til PlayStation 2 var ganske lik forgjengeren. Den var blitt mer strømlinjeformet og gjort lettere uten at dette hadde nevneverdige endringer på den karakteristiske kontrolleren til PlayStation serien.

PlayStation 3[rediger | rediger kilde]

DualShock til PlayStation 3 ble annonsert ved Tokyo Game Show i 2007. Denne kontrolleren tok over for PS3s SixAxis kontroller som sakte, men sikkert vil gå ut av produksjon iløpet av 2008.

Alle disse tre versjonene kom også i forskjellige farger ved spesielle anledninger som ved utgivelse av et spill.