Hopp til innhold

SixAxis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
En trådløs SixAxis-kontroller

SixAxis (også kjent som SIXAXIS og SixAxis Wireless Controller) er navnet på den offisielle kontrolleren til PlayStation 3. Den fikk navnet etter de tre aksene kontrolleren bruker for å orientere seg om sin posisjon i et rom. Denne funksjonen kom for første gang i denne kontrolleren. Denne ekstrafunksjonen gir spilleren mer følelse av å være i spillet som f. eks. balansere spillfiguren over en line ved å holde kontrolleren i vater.

I tillegg til de seks aksene kontrolleren benytter så er den også trådløs med innebygde oppladbare batterier som holder i omtrent 30 timer i standby modus. Batteriene lades opp av PlayStation 3 konsollen via USB kabler. En annen ny ting ved denne kontrolleren er 4 LED lys i overkant av kontrolleren som viser hvilken kontroller man ha i hånden. Altså om man er spiller 1, 2, 3, 4, 5, 6 eller 7. (Hvis du har nummer fra 5 til 7 blir lysene plusset sammen).

Under Tokyo Game Show høsten 2007 ble DualShock for PlayStation 3 presentert. Denne har de samme funksjonene som SixAxis, men innehar i tillegg en rumblefunksjon. SixAxis vil sakte, men sikkert taes av markedet i løpet av 2008 slik at DualShock kan ta over.

Autoritetsdata