Du er mitt eventyr

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Du er mitt eventyr
orig. Du är mitt äventyr
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår1958
Prod.landSveriges flagg Sverige
Lengde97 min.
SpråkSvensk
Bak kamera
RegiStig Olin
ProdusentAllan Ekelund
(produksjonsleder)
ManusforfatterHasse Ekman, Stig Olin
Eva Seeberg, Nils R. Müller (idé)
MusikkJerry Högstedt
Bengt Hallberg
SjeffotografGunnar Fischer
KlippIngemar Evje
Foran kamera
MedvirkendeSickan Carlsson
Gunnar Björnstrand
Bibi Andersson
Siv Ericks
Sven-Eric Gamble
Annen informasjon
FilmformatEastmancolor
Prod.selskapAB Svensk filmindustri
Eksterne lenker

Du er mitt eventyr (svensk: Du är mitt äventyr) er en svensk filmkomedie fra 1958, i regi av Stig Olin. Manuset ble skrevet av Hasse Ekman og Stig Olin etter en idé av norske Eva Seeberg og Nils R. Müller.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Tore, som er journalist på Dagens Nytt i Stockholm, møter en ny medarbeider, Lena Bergström, på arbeidsplassen sin. Lena har skrevet det intervjuet som han selv egentlig burde ha gjort. Nå skal de dele kontor, han og denne nyansatte, som ikke har truffets under de beste omstendigheter.

Lena er veldig effektiv og ambisiøs. Dette får Tore til å føle seg stadig mer fortrengt i sitt tidligere egne rom. Tore føler også en tiltrekning til Lena og under et felles oppdrag i fjellene viser han sine følelser. Innen kort tid er de gift. Samtidig fortsetter Lenas journalistiske fremganger.

Paret får en sønn og de ansetter en hushjelp for at de begge skal kunne arbeide, men hushjelpen sier opp og etter å ha avskjediget sin fjerde hushjelp avgjør Tore saken. Ettersom han tjener mindre blir han helt enkelt hjemme med sønnen.

Lena er glad over at hun kan satse på sin karriere og hun jobber veldig intensivt. Tore får se stadig mindre til henne. En dag ringer det på døren. Utenfor står en ung kvinne, Chris Blom, som er elev på Konstfack. Hun prater om et utannonsert rom. Tore, som er noe overrasket over dette, går likevel med på at hun flytter inn. Nå er det helt plutselig Lena som ikke henger med og som føler seg seg utenfor.

Rolleliste (i utvalg)[rediger | rediger kilde]

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ I rulletekstene til Du er mitt eventyr blir det oppgitt at manuskriptet bygger på en idé av Eva Seeberg og Nils R Müller. Idéen er i virkeligheten manuskriptet til den norske filmen Kvinnens plass (1956), regissert av Müller. Kanskje er ordvalget «idé» en bevisst markering av at disse to filmene innholdsmessig forholder seg meget fritt til hverandre.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]