Dream Deceivers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dream Deceivers
Generell informasjon
GenreDokumentarfilm
Utgivelsesår1992
NasjonalitetUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDavid Van Taylor[1] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Premiere(r)1992
Eksterne lenker

Dream Deceivers – : The Story Behind James Vance vs. Judas Priest er en dokumentar fra 1992 om rettssaken etter et selvmord og et selvmordsforsøk som ble påstått utløst av musikken til Judas Priest.

Dokumentaren forteller historien om to tenåringer som skjøt seg selv i hodet i Reno, Nevada med et haglegevær i 1985. Ray Belknap (19) døde mens den andre, James Vance (20), overlevde sterkt maltraktert. Han begikk selvmord tre år senere med en overdose smertestillende tabletter. I 1990 ble Judas Priest stilt for retten da det ble påstått at de hadde skulte beskjeder i musikken som skulle få fans til å begå selvmord. Det var på sporet «Better By You, Better Than Me» fra musikkalbumet Stained Class (1978) det ble påstått at det ble sagt «Do it – Do it» (gjør det – gjør det). Sangen er opprinnelig fra bandet Spooky Tooth og ble skrevet av keyboardisten i bandet, Gary Wright.

Dokumentaren er produsert av David Van Taylor, og den følger rettssaken samt har intervjuer med James Vance, foreldrene, og flere. Saken ble tilslutt avvist, og ingen dom ble gitt

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]