Dragon Ball Super

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dragon Ball Super (ドラゴンボールスーパー Doragon Bōru Sūpā) er en japansk anime-serie produsert av Toei Animation som først ble kringkastet 5. juli 2015.[1] Selve handlingen er skrevet av Dragon Ball-serie skaperen Akira Toriyama, mens enkelte episoder er skrevet av ulike manusforfattere. Det finnes også en manga til serien, illustrert av Toyotarou og serialisert i Shueishas shōnen-mangatidsskrift V-Jump. Animeen er en oppfølger til Toriyama opprinnelige Dragon Ball-manga og Dragon Ball Z-serien. Den ble sendt på søndager klokken 9:00 på Fuji TV.[2]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Flere måneder etter nederlaget til Majin Buu, har Goku begynt å arbeide som bonde, og hans familie og venner lever fredelig. Men ødeleggelsens Gud, kalt Beerus, våkner igjen etter flere tiår med søvn. Beerus reiser sammen med sin assistent og lærer, Whis, for å lete etter en kriger kjent som Super Saiyan-guden. Men Goku forvandles til Super Saiyan-guden ved hjelp av vennene sine, kjemper mot Beerus og taper. Men innsatsen hans tilfredsstiller Beerus, som velger å skåne resten av planeten.

Men senere samles restene av Friezas hær Dragon Balls, og de gjenoppliver Frieza. Etter trening vender Frieza tilbake til jorden, og søker hevn. Til tross for at han oppnådde Golden Frieza-transformasjonen, blir han beseiret av Goku og Vegeta - som har mestret Super Saiyan Blue-transformasjonen. Champa, broren til Beerus, og Gud for ødeleggelse av Universe Six, overbeviser Beerus om å arrangere en turnering mellom de beste jagerflyene fra deres egne univers. Belønningen for vinneren er Super Dragon Balls, drage-baller på planet-størrelse med nesten ubegrensede evner til å gi ønsker. Champa har til hensikt å bytte ut Universe Six sin golde jord, med Universe Sevens.

Goku og vennene hans melder seg til turneringen, og når den når sitt klimaks i en kamp mellom Goku og Hit. Beerus ønsker i all hemmelighet at Super Dragon Balls skal gjenopprette Universe Six sin jord. Goku møter og blir venn med Lord Zenō, Omni-kongen av alle universer, og lover å gi ham en venn. Senere dukker Future Trunks opp igjen, med nyheter om en motstander som ligner Goku, kjent som Goku Black. De oppdager at Goku Black egentlig er Zamasu, en Supreme Kai-lærling fra Universe Ten, som brukte Super Dragon Balls for å stjele Gokus kropp fra en annen tidslinje - som en del av planen hans for å utslette alle dødelige. Til syvende og sist blir Zamasu og den fremtidige tidslinjen slettet fra eksistensen av Future Zenō.

Frieza, og hans gjenoppbygde hær, søker Dragon Balls. Frieza møter to Saiyan-overlevende, Broly og faren Paragus, hvorav sistnevnte ønsker hevn på Vegeta etter at faren hans tidligere sendte Broly i eksil. Broly overmanner både Goku og Vegeta, helt til de smelter sammen til Gogeta men før Gogeta kan drepe Broly, blir han reddet av Friezas håndlangere Cheelai og Lemo. Frieza flykter fra jordkloden, og lover hevn. Goku og Vegeta blir bedt av Galactic Patrol, for å gjenerobre den flyktende Moro. Men Moro leder hæren sin til jorden, og i desperasjon smelter Moro sammen med jorden og truer med å ødelegge seg selv.

Referanser[rediger | rediger kilde]