Hopp til innhold

Dougie Thomson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dougie Thomson
Født24. mars 1951Rediger på Wikidata (73 år)
Glasgow
BeskjeftigelseMusiker, gitarist Rediger på Wikidata
SøskenAli Thomson
NasjonalitetStorbritannia

Douglas Campbell «Dougie» Thomson (uttales «dugie») (født 24. mars 1951 i Glasgow, Strathclyde, Skottland) er en britisk musiker. Han er best kjent som bassisten i bandet Supertramp.

Thomsons musikalske karriere begynte i august 1969, da han ble med i et lokalt Glasgow-band, The Beings. I september 1971 begynte han å spille med The Alan Bown Set hvor han arbeidet en kort periode sammen med sin fremtidige Supertramp-kollega John Helliwell. I februar 1972 møtte Thomson Supertramp og endte med å spille med bandet på flere konserter som en midlertidig stand-in. I 1973 ble Thomson medlem av Supertramp som bassist og han hjalp også til med forretningsledelse sammen med Dave Margereson. Han overtalte også John Helliwell til å bli med i bandet.

Thomson spilte med Supertramp på Crime of the Century, Crisis? What Crisis?, Even in the Quietest Moments…, Breakfast in America, Paris, …Famous Last Words…, Brother Where You Bound og Free as a Bird.

Etter at Supertramp ble oppløst i 1988, ble Thomson forlegger i musikkindustrien, stiftet Trinity Publishing og arbeidet med et managerfirma i Chicago.

Thomson ble gift i 1989, og er bosatt i Chicago (1998).[1] Han har fire barn, Laura, Emma, James og Kyle. Han har interesse for seiling, og har deltatt i konkurranser for seilyachter.[1] Singer-songwriter Ali Thomson er en yngre bror.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ a b MAC. «Breakfast In Spain - Roger Hodgson and Supertramp website - DOUGIE THOMSON Interview, June 1998». breakfastinspain.com (engelsk). Besøkt 18. august 2018. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]