Don S. Davis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Don Sinclair Davis
Don S. Davis DF-SD-03-14217.jpg
Don S. Davis i 2001
Født4. august 1942
Aurora, Missouri, USA
Død29. juni 2008 (65 år)
Gibsons, Britisk Columbia, Canada
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Skuespiller, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller, billedhugger, kunstmaler, stemmeskuespillerRediger på Wikidata
Utdannet ved Southern Illinois University, Southern Illinois University Carbondale, Missouri State UniversityRediger på Wikidata
Ektefelle Ruby Fleming-Davis (2003-2008)
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1982-2008 (skuespiller)
Nettstedhttp://www.donsdavisart.com/
IMDbIMDb

Don Sinclair Davis (født 4. august 1942, død 29. juni 2008) var en amerikansk skuespiller som var best kjent for rollen som George S. Hammond i fjernsyns-scifiserien Stargate SG-1 hvor han samarbeidet tett med bl.a. Amanda Tapping og Richard Dean Anderson (også kjent fra hovedrollen Angus MacGyver i action TV-serien MacGyver). Før det hadde han rollen som major Garland Briggs i den amerikanske kultserien Twin Peaks.

Don S. Davis har også tidligere samarbeidet med Richard Dean Anderson som Pete Thornton-reserve for Dana Elcar i flere episoder av TV-serien MacGyver (Dana Elcar og Don S. Davis er nesten prikk like).

Davis TV-debuterte i 1982 i en episode av Joanie Loves Chachi, og filmdebuterte i 1985 i familiefilmen The Journey of Natty Gann. Han kom sent inn i bransjen, men rakk å medvirke i over 130 film- og TV-produksjoner. Han hadde sin siste filmopptreden i Far Cry fra 2008.

Davis var også en teaterlærer og maler, og underviste i teater i mange år før han på 1980-tallet forsøkte seg som skuespiller. Han sluttet å undervise i 1987 for å satse fulltid på skuespilleryrket.

Don S. Davis fikk et romskip oppkalt etter hans død i TV-serien Stargate Universe "SS George Hammond" som en hyllest for alle de flotte bidragene han kom med til serien. Han er dypt savnet i Stargate-miljøet.

Davis var også tidligere yrkesmilitær og kaptein i det amerikanske forsvaret, og var i den forbindelse stasjonert i Korea.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

David face.pngDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)