Don S. Davis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Don Sinclair Davis
Don S. Davis i 2001
Født4. august 1942
Aurora, Missouri, USA
Død29. juni 2008 (65 år)
Gibsons, Britisk Columbia, Canada
BeskjeftigelseSkuespiller, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller, billedhugger, kunstmaler, stemmeskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedSouthern Illinois University
Southern Illinois University Carbondale
Missouri State University
EktefelleRuby Fleming-Davis (2003-2008)
NasjonalitetUSA
Aktive år1982-2008 (skuespiller)
Nettstedhttp://www.donsdavisart.com/
IMDbIMDb

Don Sinclair Davis (født 4. august 1942, død 29. juni 2008) var en amerikansk skuespiller som var best kjent for rollen som George S. Hammond i fjernsyns-scifiserien Stargate SG-1 hvor han samarbeidet tett med bl.a. Amanda Tapping og Richard Dean Anderson (også kjent fra hovedrollen Angus MacGyver i action TV-serien MacGyver). Før det hadde han rollen som major Garland Briggs i den amerikanske kultserien Twin Peaks.

Don S. Davis har også tidligere samarbeidet med Richard Dean Anderson som Pete Thornton-reserve for Dana Elcar i flere episoder av TV-serien MacGyver (Dana Elcar og Don S. Davis er nesten prikk like).

Davis TV-debuterte i 1982 i en episode av Joanie Loves Chachi, og filmdebuterte i 1985 i familiefilmen The Journey of Natty Gann. Han kom sent inn i bransjen, men rakk å medvirke i over 130 film- og TV-produksjoner. Han hadde sin siste filmopptreden i Far Cry fra 2008.

Davis var også en teaterlærer og maler, og underviste i teater i mange år før han på 1980-tallet forsøkte seg som skuespiller. Han sluttet å undervise i 1987 for å satse fulltid på skuespilleryrket.

Don S. Davis fikk et romskip oppkalt etter hans død i TV-serien Stargate Universe «SS George Hammond» som en hyllest for alle bidragene han kom med til serien.

Davis var også tidligere yrkesmilitær og kaptein i det amerikanske forsvaret, og var i den forbindelse stasjonert i Korea.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]