Dog House Boogie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«Dog House Boogie»
AlbumDog House Music
FormatCD
Artist, bandSeasick Steve
UtgittJanuar 2007
Innspilt2006
SjangerBlues
Lengde3:32
PlateselskapBronzerat Records
Låtskriver(e)Seasick Steve
Plassering(er)
187.-plass UK Singles Chart[1]
Plass i kronologi
«Dog House Boogie»
«Cut My Wings»

«Dog House Boogie» er Seasick Steve sin første singel, utgitt etter hans opptreden på Jools Holland sitt nyttårsshow Hootenanny i 2006.

Innspilling[rediger | rediger kilde]

Sangen er i sin helhet spilt inn av Seasick Steve på kjøkkenet i hans daværende bolig på Notodden. Innspillingen ble gjort ved bruk av en 4-sporsopptaker. Sangen spilles på en hjemmelagd gitar som Seasick Steve kaller «The 3-string Trance Wonder». Dette er en normal gitar som ligner en Fender Coronado eller en TEISCO EP-7, men den har kun tre strenger. Den har en gammel Harmony pickup lagt til med gaffatape og er stemt til G, A og B ved hjelp av en E streng i en posisjon, en D i G posisjon og en G i B posisjon.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

«Å være i hundehuset» (in the doghouse) har en betydning på engelsk som henspiller på det å være i disfavør hos noen. Det kan også bety at man blir straffet for noe fordi man har skapt problemer, eller er en problemmaker. Sangen forteller om hans tidligere liv, om hvordan han rømte hjemmefra før han var 14 år gammel for å komme seg unna en voldelig stefar. Han ble så videre en togloffer som ofte kom i problemer med politiet fordi det var ulovlig å være hjemløs. Han forteller at han aldri fikk seg en skoleutdannelse, men spilte heller stadig vekk på gitar.

Etter utgivelsen av Cheap tipset en norsk forfatter en britisk DJ, Joe Cushley, om Seasick Steve. Cushley inviterte så Steve og bandet hans til å ta del i radioprogrammet til Cushley, Balling the Jack. De spilte noen få konserter i England uten stor suksess i samme periode. Kort tid etter led Steve av ett hjerteinfarkt og gav opp musikken en periode. Etter Steve hadde spilt inn Dog House Music hjemme, ringte Cushley igjen for å høre hvordan det gikk med Steve. Da han fikk høre om den nye platen ba han om å få den tilsendt. Cushley fant til slutt et plateselskap, Bronzerat Records, som var villig til å gi ut platen. Eieren Andy Zammit lånte £ 1000 fra sin egen søster og gav ut 900 eksemplarer av albumet. Noen bekjente av Steve fra hans forrige opphold i England, Mark Ellen og Charlie Gillett, fortalte produsenten for Jools Holland sitt program Hootenanny, Mark Cooper, om Steve. Zammit ordnet en konsert for Steve, slik at Cooper kunne få høre musikken hans. Etter dette booket de ham for det årlige showet Hootenanny.[2]

Han spilte sangen på «The 3-string Trance Wonder» og «the Mississippi Drum Machine», som er en liten trekasse som blir trampet på, og blir dermed brukt som perkusjon. Den er dekorert med et Mississippi motorsykkel registreringsskilt («MC33583»), og et lite stykke teppe. Etter hans opptreden der økte populariteten hans drastisk og Bronzerat Records gav ut «Dog House Boogie» som singel. Hans påfølgende popularitet sørget også for at han ble signert av det større plateselskapet Warner.[3]

Listeplasseringer[rediger | rediger kilde]

Låten nådde 187.-plass på UK Singles Chart.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Seasick Steve - Dog House Boogie». musicvf.com. Arkivert fra originalen 6. desember 2013. Besøkt 9. oktober 2013. 
  2. ^ «theartsdesk Q&A: Musician Seasick Steve». theartsdesk.com. Besøkt 9. oktober 2013. 
  3. ^ «The legend of Seasick Steve». TheVine. Arkivert fra originalen 3. november 2013. Besøkt 9. oktober 2013. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]