Diskusjon:Sydpolen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Underprosjektets logo Artikkelen Sydpolen er del av underprosjektet Antarktis, som søker å øke antall artikler relatert til Antarktis og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende artikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen eller besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som må gjøres.
B Denne artikkelen har av prosjektet blitt vurdert til å være på nivå B på kvalitetsskalaen. (Merk at prosjektets standarder kan avvike noe fra øvrige slike vurderinger på Wikipedia.)
Høy Denne artikkelen er av høy prioritet innen sitt emne.

Ønskeliste: Forskning i Antarktis · Antarktis' natur · Antarktis' geografi · Antarktisk tannfisk · Smith Island · Operasjon Deep Freeze · Gerald Ketchum

Hva med artikkelen om sørpolen? Burde ikke disse blitt slått sammen ? 84.202.119.186 17. jan 2008 kl. 19:40 (CET)

Sørpolen har vært en omdirigering til denne artikkelen siden 12. mai 2005. Einar Myre 17. jan 2008 kl. 20:03 (CET)

Sydpolen med versal[rediger kilde]

Bokmålsordboka og Norsk Polarinstitutt bruker versal i Sydpolen, med mindre det spesifieres den geografiske sydpolen, den geomagnetiske sydpolen etc. – 4ing 28. feb 2009 kl. 19:59 (CET)

Den geomagnetiske sydpolen[rediger kilde]

Her var det tåkete formuleringer. F.eks. "Fordi dette feltet ikke er en eksakt dipol,". Hva menes her - monopol, kvadropol...?

Jeg lurer på om saken er: Dipolens akse går ikke gjennom Jordens sentrum. Hvis man ønsker en slik akse gjennom Jordens sentrum, velger man nord- og sørpunktene slik at de blir antipodiske og med brattest mulige magnetfeltlinjer. (Men like bratt i nord og sør) Da har man den geomagnetiske nord- og sydpolen.

De som kjenner til dette, bør reformulere. OlavN 16. des 2011 kl. 13:57 (CET)

Amundsen kom til Sydpolen[rediger kilde]

Det heter da Sydpolen. La nå det være hovedartikkelen. --Eivindgh 27. aug. 2016 kl. 01:44 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Sydpolen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. jun. 2019 kl. 09:52 (CEST)