Diskusjon:SS-Vaktbataljon

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen ble nominert for sletting den 26. mars 2010, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.

«påstander om mulige forbrytelser»? Bortsett fra tekst som refererer til «dårlig behandling», hvilke påstander er det nå i teksten, om mulige forbrytelser?

Er det mot retningslinjene om jeg tagger en og annen setning med teksten «trenger referanse»?

(Noe som kanskje taler til artikkelens fordel, er at det ikke er blitt påpekt faktiske feil?)

(For øvrig, har jeg en vag følelse at teksten er en oversettelse (eller inspirert) av en eller annen tekst på tysk eller kanskje dansk.)Shamalama Dingdong2 27. mar 2010 kl. 00:02 (CET)

Tekst som er flyttet ut av artikkelen.[rediger kilde]

  • «Hirdvaktbataljonen var ment å skulle gjøre militær tjeneste under norsk kommando i Norge.[trenger referanse]»
  • «Terboven besørget at disse to tidligere konsentrasjonsleir-offiserer kom til Norge.[1]»
  • «SS-Vaktbataljonen ble opprettet sommeren 1942, om ikke før.[trenger referanse][2][3]»
  • «Den omfattende mishandlingen og drapene på jugoslaviske krigsfanger medførte i "værste fall" rundt 5 års fengsel.»
  • «Disse hadde blitt opprettet som en direkte følge av et intenst fiendeforhold mellom Terboven og kommandanten for de væpnede, tyske styrker i Norge, General Nikolai von Falkenhorst.»
  • «Den tyske okkupasjonsmakten var imidlertid lite interessert i å tillate en væpned avdeling under NS sin kontroll, og opprettet den konkurerende avdelingen SS - Wachtbatallions Norwegen samme sommer.»
  • «og disse overtok kontrollen over avdelingen»

Referanser:

Shamalama Dingdong2 27. mar 2010 kl. 00:18 (CET)

Referanser[rediger kilde]

En stor del av referansene er fra en masteroppgave av Sigurd Bakke Styrvold. Holder dette ? Veldig mange av påstandene hans har ikke referanser, bla når Vaktbataljonen ble etablert. Jeg tviler på korrektheten i masteroppgaven, og dermed på om masteroppgaven holder som kilde. KEN 27. mar 2010 kl. 16:41 (CET)

Er ikke litt av poenget med wikipedia, at forskjellige kilder blir synnliggjort, om mulig, når ett eller flere fakta skal belyses ? Derfor er det vel viktig at omtvistede setninger/punkter som allerede en referanse, men som bør ha flere/andre referanser, bør ha en presis tag (og da er ikke «trenger referanser»-tagen presis nok, siden én referanse allerede er på plass.) Finnes det mere presise tagger, i slike tilfeller? Men, som ovennevne forfatter (og daværende postgraduate-student) poengterer, så er det gjerne forskjell i tid mellom når en avdeling opprettes, og når avdelingen tar i mot soldater klar til tjeneste. («Møystad ble vel og merke kommandant for Rikshirden først 12/1 – 42, og da var i følge Møystad selv Hirdvaktbataljonen allerede opprettet. Sannsynligvis snakket han sant, men ingen av mannskapene hadde ennå meldt seg til tjeneste da», jfr s.29 i ovennevte masteroppgave.) En av dine innvendinger er tatt til følge, ved at jeg har flyttet tekst til diskusjonssiden, pga ukonkret/intetsigende tidspunkt i referansene for når SS Vaktbataljon ble opprettet. Noe annet som du indirekte kommer inn på, er at nevnte litteratur, mangler fortløpende (in-line referencing) referansiering, slik vi forventes(og avkreves) når vi skriver wikipedia-artikler.
For å gjøre artikkelen mindre uspiselig, foreslår jeg at du (eller andre) flytter tekst til diskusjonssiden. En setning om gangen. Den/de mest uspiselige setningene først. (Jeg ser fortsatt minst en setning som jeg akter å flytte ut fra artikkelen. Artikkelen er fortsatt hemmet av endel «inline-referanseløs» synsing; påstander som godt mulig er akseptable i en større sammenheng, som f.eks. i en masteroppgave.) Shamalama Dingdong2 27. mar 2010 kl. 21:41 (CET)
Mitt poeng også, WP er et faktaleksikon, artikkelen bærer preg av synsing og gjetninger. KEN 28. mar 2010 kl. 00:12 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 7 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen SS-Vaktbataljon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. jul. 2017 kl. 08:42 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen SS-Vaktbataljon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. feb. 2022 kl. 15:44 (CET)[svar]