Diskusjon:Riksvei

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Veidekke på norske riksveier[rediger kilde]

Det står her at alle norske riksveier har asfaltdekke, men jeg får ikke dette til å stemme for riksvei 202. Er det heller ment at alle norske riksveier har fast dekke, eller er ottadekke ansett som en form for asfalt? Ters 22. jul 2005 kl.10:28 (UTC)

Så vidt jeg vet regnes ottadekke som asfalt i denne sammenhengen. Alle norske riksveier har asfalt med unntak av tre veier, som har grusdekke av historiske og kulturelle årsaker. Det er riksvei 258 (Gamle Strynefjellsveg), riksvei 252 (Tyin–Eidsbugarden) og riksvei 886 (Bjørnstad–Jacobselv). –Peter J. Acklam 3. okt 2005 kl.21:51 (UTC)

Fra [1] fant jeg:

Post 32 Legging av fast dekke på riksveger (ny)
Det vil ved utgangen av 1999 være 245 km riksveger som ikke har fast dekke. Av dette er 45 km veger som er forutsatt beholdt som grusveger ut fra kulturhistorisk verdi. Det ble i St.meld. nr. 37 lagt opp til at det i løpet av planperioden 1998-2007 skulle legges fast dekke på alle veger, ekskl. de strekninger som skal beholdes som grusveger. Regjeringen legger opp til en kraftig forsering av legging av fast dekke. Det skal over en fireårsperiode gjennomføres en grusvegpakke, slik at alle grusveger som skal ha fast dekke, får dette innen utgangen av 2003. Dette vil gi bedre vegstandard og framkommelighet, og derigjennom bl.a. redusere næringslivets transportkostnader. Det vil også føre til reduserte vedlikeholdskostnader. Kostnadene ved en slik pakke er i størrelsesorden 400 mill. kr. Det foreslås 100 mill. kr i 2000, og midlene foreslås bevilget på en nyopprettet post.

St.meld. nr. 37 det henvises til er St meld nr 37 (1996 - 97) Norsk veg- og vegtrafikkplan 1998 - 2007 , som finnes her. Men jeg har ikke funnet en oversikt over riksveier som IKKE skal asfalteres. ZorroIII 17. des 2005 kl.22:42 (UTC)

Riks- og europaveier som deler seg[rediger kilde]

En del steder har Vegvesenet av en eller annen grunn valgt å skilte flere veier med samme veinummer. Jeg kommer i farten på i hvertfall tre: i Bodø (en arm mot sentrum, en mot flyplassen, en mot Fauske), Europavei 69 (en arm mot Honningsvåg, en mot Nordkapp og en mot fastlandet) og Europavei 6 med to parallelle strekninger gjennom Trondheim. I tillegg er det et par uskiltede: Svartdalstunnelen hører muligens til E6 og den nye tunnelen og veien gjennom Strømmen hører til . Kanskje vi bør starte på Veier i Norge med pussig veinummer ;) --ZorroIII 18. nov 2005 kl.22:22 (UTC)

Europavei 134 har to kryss mot Europavei 39 med cirka en kilometers mellomrom. Her er vel situasjonen at den ene parsellen er nyere og at staten har fortsatt å finansiere den gamle, men at det ikke er lang nok til å få eget nummer. Antar at det siste også er grunnen til at Fil:Riksvei 61.svg har en sidearm mot Ulsteinvik. Lurer på om ikke Europavei 16, eller kanskje det er Europavei 39 (begge muligens?), som i tillegg til å gå rundt Bergen sentrum, har en arm nedom. Poenget er at jeg tror du finner mange, mange eksempler på slikt. --Chrmb 18. nov 2005 kl.22:38 (UTC)

Tunnelmal?[rediger kilde]

Nå når disse fine riksvei-malene har dukket opp, hva med en tunnelmal til bruk i kommuner og knutepunkt-seksjonene? Kan jo da bruke tunnel-symbolet fra veiskiltingen, navn og eventuelt lengde i meter. En fergemal for fergestrekninger kunne kanskje også være noe - eventuelt en for fra og en for til siden de fleste fergestrekninger går mellom forskjellige kommuner. --Chrmb 18. nov 2005 kl.22:38 (UTC)

Det fine med riks-, stam-, europa- og ringvei-malene er at de er laget kun med CSS, ikke noe ekstern grafikk. For ferge har jeg laget malen mal:ferge, som setter inn ferge. Men da det er grafikk er det ikke mulig å lage den klikkbar. Men det burde være mulig å lage en tilsvarende for mal:tunnel (nåværende tunnelmal kan slettes eller ombygges, den er ikke i bruk). --ZorroIII 18. nov 2005 kl.22:58 (UTC)
Som foreslått, så gjort. Den kan beskues på Riksvei 64. Nå er jeg ikke så veldig inne på mallaging, så den ble ikke akkurat avansert, men kan fungere som et standardsymbol, som dessuten er lett å endre om noen skulle finne noe bedre -- akkurat som ferge-malen. --Chrmb 30. nov 2005 kl.23:34 (UTC)

Under bygging-mal[rediger kilde]

Den rosa bakgrunnsfargen som vi ser på en del tunneler under bygging (bl.a. på Europavei 39), bør vel malifiseres. --Chrmb 30. nov 2005 kl.23:37 (UTC)

Vel, så sagt, så gjort. Mal:Vei_under_bygging og bruk på , til og med i kombinasjon med Mal:Tunnel. --Chrmb 1. des 2005 kl.00:39 (UTC)

Regionsreform av riksveinettet[rediger kilde]

Tilsynelatende er artiklen ikke konsistent etter at avsnittet «Regionsreform av riksveinettet» ble tilføyd – tekst i hovedavsnitt og dette avsnitt er motsigende i veilengde mv. Mvh Prillen 14. jan 2010 kl. 11:04 (CET)

Hovedvei vs Forbindelsesvei[rediger kilde]

Ser at det er gjort forskjell på "hovedvei" og "forbindelsesvei" her. Hvordan er det mulig å se forskjell på disse i f.eks nvdb eller andre aktuelle autorative kilder? --84.210.43.210 15. jul 2010 kl. 02:22 (CEST)

Den teksten ligger i malen {{riksveier}}. ZorroIII 16. jul 2010 kl. 19:18 (CEST)
«Forbindelsesvei» er forholdsvis korte veier som ender ved en trafikkterminal (lufthavn, sjøterminal osv.), «hovedvei» er alle andre, disse tilsvarer de tidligere stamveiene pluss noen andre veier. Under «noen andre veier» faller feks diverse mellomriksveier, om dette er hovedveier eller forbindelsesveier er ikke så lett å si, da jeg laget denne malen la jeg disse under hovedvei fordi de knytter sammen forskjellige veinett, mens forbindelsesveiene alle representerer en forbindelse til et sted. Forøvrig finnes det ingen offisiell forskjell mellom hovedvei og forbindelsesvei, malen er delt i to kun for bedre oversikt. Mvh BjørnN 16. jul 2010 kl. 19:52 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Riksvei. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 15. jul. 2017 kl. 13:50 (CEST)[svar]