Diskusjon:Rente

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Her er det en "sirkel-link" nominell rente linkes det til fra artikelen, mens nominell rente er omdirigert til artikelen!

Hvorfor defineres rente i den norske utgaven av Wikipedia som "er en betegnelse på den godtgjørelsen som gis for disposisjonsrett til kapital"? Det er ikke feil, men å kalle det enkelt og forståelig norsk vil være en overdrivelse. Vi kommer til et leksikon for å få klarhet. Hvis vi ser på den svenske versjonen av Wikipedia forklares ränta slik: "Ränta är allmänt priset på lån av pengar. Ränta betalas av någon som lånar pengar och erhålls av någon som lånar ut pengar. När någon lånar ut pengar till en bank eller liknande genom att sätta in dem på ett konto erhåller man inlåningsränta från banken. När någon lånar pengar av banken får denne istället betala låneränta. Räntevillkoren inklusive villkoren för hur räntan ändras, bestäms i förväg." Hvis ikke dette dekker behovet for 90% av alle som lurer på hva rente er på en klar og effektiv måte, så vet ikke jeg hva som skal til. La oss ta en kikk på engelske "interest", bare for sjekke om svenskene er helt på jordet med språkbruken sin: "Interest is a fee paid on borrowed assets. It is the price paid for the use of borrowed money [1], or, money earned by deposited funds [2].Assets that are sometimes lent with interest include money, shares, consumer goods through hire purchase, major assets such as aircraft, and even entire factories in finance lease arrangements. The interest is calculated upon the value of the assets in the same manner as upon money. Interest can be thought of as "rent on money". For example, if you want to borrow money from the bank, there is a certain rate you have to pay according to how much you want loaned to you." Den engelske begynner bra, men ender i rot, synes jeg. 4. januar 2009 forsøkte jeg å få inn følgende definisjon av rente i den norske utgaven: "Rente er betaling for å bruke andres penger, eller litt mer korrekt -" og så lot jeg nåværende definisjon stå etter tankestreken av ren høflighet. Vel, ikke mer høflighet - du som rettet dette - og det ser til og med ut til å være en bot - vet ikke hva du snakker om når det kommer til rente. Jeg forventer at du slutter å leke og forsvarer hvorfor definisjonen av et så viktig begrep må gjøres så vanskelig og utilgjengelig i den norske utgaven. Skjerp deg!

Bedre referanser?[rediger kilde]

Denne artikkelen var fram til 2015 merket med en mal som nå er slettet, en mal som etterlyste bedre referanser. Dersom du mener det er påstander i teksten som trenger referanser kan du merke den/disse med {{tr}} - eller selv utbedre artikkelen ved å legge inn kilder og referanser. Profoss og Bruker:Kimsaka 28. jun. 2015 kl. 16:15 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Rente. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. okt. 2017 kl. 05:48 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Rente. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. mar. 2018 kl. 03:43 (CET)[svar]