Diskusjon:Rød dverg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pleiades large.jpg Artikkelen Rød dverg er del av underprosjektet Astronomi, som søker å øke antall artikler relatert til astronomi og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende artikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen, foreslå endringer eller besøke prosjektsiden hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som bør gjøres. Har du spørsmål kan disse stilles på diskusjonssiden til prosjektet.
C-nivå Denne artikkelen har av prosjektet blitt vurdert til å være på nivå start på kvalitetsskalaen.(Merk at prosjektets standarder kan avvike noe fra øvrige slike vurderinger på Wikipedia.)
Høy Denne artikkelen er av prosjektet vurdert til å være av høy prioritet innen sitt emne.

Mer informasjon om artikkelen

  1. C-nivå Denne artikkelen er på start-nivå. Det vil si det er en artikkel under utvikling, som er langt fra komplett og som mangler pålitelige referanser. Hvis du vet noe om dette emnet kan du hjelpe Wikipedia med å utvide den eller foreslå endringer.
  2. Wikipedia priority pyramid2.jpg Denne artikkelen er av høy prioritet, det vil si artikkelen bør inkluderes i alle statiske versjoner av Wikipedia (type papirutgivelse, CD-ROM, DVD-ROM).
  3. Crystal Clear app wp.png Denne artikkelen er blitt lenket til fra en eller flere eksterne medieorganisasjoner: Dagbladets artikkel «Hevder å ha funnet Supermanns hjemstjerne» 8. november 2012
  4. Birth Rate in USA 1934-2004.PNG Sidevisningsstatistikk for denne artikkelen:

Dobbelt så stor diameter[rediger kilde]

Dette må være stein gærent? Dobbelt så stor som sola? Snakker vi ikke om halvparten av diameteren, sånn typisk? Om man går inn på engelsk wiki, ser man "Even the largest red dwarfs (for example HD 179930, HIP 12961 and Lacaille 8760) have only about 10% of the Sun's luminosity." Og de tre stjernene der har en radie på 0,49 av sola; 0,66; og 0,68. Men i det hele er setningen en overforenkling, og vanskelig å forholde seg til? Om man mener "dobbelt så stor som en tredjepart iforhold til sola" er det merkelig språk. Greswik 3. okt 2010 kl. 21:54 (CEST)

Ser dere har korrigert, takkar. Da slapp jeg å sjangse på at jeg hadde skjønt det rett.Greswik 27. okt 2010 kl. 15:57 (CEST)