Diskusjon:Pink Floyd

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anbefalt artikkel Pink Floyd er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Wikipedia Pink Floyd har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 14, 2007.
Mono live 20050502.jpg Artikkelen Pink Floyd er en del av underprosjektet Rock, som jobber med å forbedre Rock-relaterte artikler. Hvis du ønsker å ta del i prosjektet kan du legge til navnet ditt på prosjektsiden.
God artikkel AA Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på Rockeartikler på AA-nivå på kvalitetsskalaen.
Topp Denne artikkelen er av topp prioritet innen sitt emne.

Artikkel[rediger kilde]

Bra artikkel som har min stemme når den blir valgt ut til lesverdig eller utmerket. --Finn Bjørklid 23. nov 2005 kl.12:08 (UTC)

Bra artikkel, men alt for dårlig skrevet. For mye muntlig språk. Anonymt innlegg skrevet av Mariule 13. des 2005 kl.13:40

Jeg har forsøkt å rette opp litt i språkføringen her, men det er fortsatt mye å gjøre. Er det ønskelig med en oversettelse av hele (den fantastisk bra) artikkelen fra engelsk Wikipedia? - Leif.

Det er ingen som bestemmer det, så hvis du vil er det bare å sette igang :) --mariu.le 15. jul 2006 kl.15:53 (UTC)
Vel, vi har en veldig fin norsk artikkel her nå. Ser ikke nødvendigheten med å kopiere den engelske.--Neitakk 29. aug 2006 kl. 23:50 (UTC)

Bilder[rediger kilde]

Er det mulig å strekke oss litt på dette? Synes norske wikipedias tolkning av regelverket er noe streng. (finnes det en debatt her på det?) Dette hadde vært flott å kunne bruke dette bildet--Neitakk 29. aug 2006 kl. 23:50 (UTC)

Fair Use kan vel ikke godtas etter norske lover, så vidt jeg har forstått. --mariu.le 30. aug 2006 kl. 20:11 (UTC)
Så fremt man definerer det som "fair use" og ikke noe annet. Hvorfor ikke legge ut et bilde, og skrive hvem som har copyright? I dette tilfellet EMI / Pink Floyd Ltd?Dette usignerte innlegget ble skrevet av Neitakk (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Det vil bryte med Wikipedias prinsipp om å være en fri encyklopedi. --Kjetil Ree 31. aug 2006 kl. 04:18 (UTC)
Slik som det er i dag, bryter det i alle fall med Wikipedias prinsipp. Det er ikke rettferdig at man kan legge ut illustrasjoner under en, som man ikke kan legge ut under no. Dette kaller jeg ikke fritt, men et stort hinder.--Neitakk 1. sep 2006 kl. 03:02 (UTC)
Bilder er underlagt lisensbestemmelser som defineres av de som publiserer dem. Når de er lastet opp må de ha en lisens som er akseptable under GFDL. Det er antatt at promobilder og lignende hvor det er gitt visse vilkår for bruken ikke samsvarer med denne. Ellers ligger det en del bilder av konserter og annet på kategorien Pink Floyd på commons. Der er det også billedgallerier av Syd Barrett og Roger Waters. — Jeblad 1. sep 2006 kl. 03:18 (UTC)

Sladrespalte?[rediger kilde]

Foreslår at følgende 2 setninger fra det siste avsnittet strykes:

"Roger Waters var også invitert til å bli med og spille på denne konserten, men avslo tilbudet fordi han drev med øvinger for sin egen turné. Nick Mason var med Roger Waters på et par konserter, og Richard Wright var også invitert med der, men Wright avslo fordi han jobber med et soloprosjekt og dermed ikke hadde tid."

Hvem som har invitert hvem, og hvem som har takket nei til hvem, vedr. konserter som aldri ble noe av kan (muligens) være interessant for VG eller Se & Hør. Wikipedia, derimot, er da vitterlig et LEKSIKON! (Eller har jeg misforstått?)

Skulle det være noen som føler veldig sterkt for tematikken rundt disse hypotetiske nesten-hendelsene, kan man evt. som en kompromissløsning til nød vurdere å la den første setningen stå. (Siden Waters er så pass sentral i konflikten, og det i et foregående avsnitt refereres til at han angivelig kan tenke seg å stille opp flere ganger.)

Men: "Richard Wright hadde ikke tid" (?) Who cares ? Alvorlig talt!

En annen setning i samme avsnitt refererer til en DVD som angivelig var planlagt til høsten(!) I skrivende stund har vi desember, hva er status her? Dersom det ikke har skjedd noe, kan også denne setningen med fordel strykes inntil en DVD eventuelt materialiserer seg. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 194.150.212.6 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Siden dette er det fritt leksikon, og ingen har rettigheter til teksten som står skrevet, er det fritt fram for deg å stryke, redigere det du mener ikke bør stå der. -marius 6. des 2006 kl. 09:13 (CET)

Referanseløs[rediger kilde]

Fjernet mal som var plassert uten videre antydning til hvilke utsagn som trenger referanse. Noorse 27. apr 2008 kl. 10:08 (CEST)

Du fjernet mye mer enn som så. Jeg har delvis revertert (uten at jeg dermed går god for det titalls referanser, bilde, omformattering og annet som fulgte med på lasset) da jeg regner med at fjerningen av disse var utilsiktet. :) — the Sidhekin (d) 27. apr 2008 kl. 10:33 (CEST)

Capitol[rediger kilde]

Linken i infoboksen fører ikke til plateselskapet Capitol, men til Capitol.

Pompøst lydbilde?[rediger kilde]

Er virkelig "pompøst" det beste ordet for å beskrive lydbildet? Det kan lett feiltolkes. 80.202.209.162 7. apr 2009 kl. 08:49 (CEST)

Mangler/ nødvendig for utmerket artikkel[rediger kilde]

Historien til bandet er aldeles utmerket. Men er det bare meg som føler det mangler noen få emner? Musikkstil? Innflytelse? Priser? Tror det kan være lurt å opprette disse, ettersom det er vanskelig å dra ut slik stoff gjennom musikk-historien ( og det er slik band-artikler skal være). Flere referanser bør også brukes. Da er vel det meste i boks (?) -- Lord Hodne 26. august 2011 kl. 22:03 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 4 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Pink Floyd. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. jul. 2017 kl. 15:54 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Pink Floyd. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 24. jul. 2017 kl. 09:34 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Pink Floyd. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. aug. 2017 kl. 05:20 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Pink Floyd. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 11. mai 2018 kl. 02:04 (CEST)