Diskusjon:Pingviner

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Underprosjektets logo Artikkelen Pingviner er del av underprosjektet Antarktis, som søker å øke antall artikler relatert til Antarktis og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende artikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen eller besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som må gjøres.
B Denne artikkelen har av prosjektet blitt vurdert til å være på nivå B på kvalitetsskalaen. (Merk at prosjektets standarder kan avvike noe fra øvrige slike vurderinger på Wikipedia.)
Høy Denne artikkelen er av høy prioritet innen sitt emne.

Ønskeliste: Forskning i Antarktis · Antarktis' geografi

Pingviner som gruppe kan ikke uten videre tillegges Antarktis, siden ikke alle er hjemmehørende der. Bare to arter hekker i Antarktika. Jer har derfor fjernet kategorien Antarktis' fauna. Den må legges til de artene som den svarer til. Tbjornstad 15. jul 2012 kl. 14:25 (CEST)

Tilleggsinformasjon:[rediger kilde]

Det latinske navnet er Sphenischiformes.

Dette er en fugleorden med 17 arter på den sørile halvkule, og man finner de fleste omkring selve Antarktis. De er de eneste fuglene som har brystkam i skjelettet, men likevel ikke kan bruke vingene til å fly med. Brystkammen gir feste for vingemuskulaturen, og fuglene bruker de smale, årebladlignende vingene som effektive svømmeredskaper. Bena brukes til styring under vann, som svømmeføtter i overvannsstilling. Fuglene kan oppnå en undervannshastighet på 30-40 km/t, og kan være under vann i inntil ca 18 minutt. De største arten kan dykke ned til 265 meter.

Fuglenes fjær sitter som et tettpakket lag av stive, rette fjærbørster. Halen er svært kort, og bena sitter langt bak, så de beveger seg i oppreist stilling på land. På is kan de skyve seg fremover på magen.

Disse fuglene hekker i store kolonier og foretar langer vandrende og svømmende trekk som ennå er lite kjente.

Den tette fjærdrakten gjør dem godt tilpasset i livet i vann og i ekstrem kulde.

Vinger og ryggsiden er som regel mørke av farge, mens buksiden er grå eller gulhvit.

Ordet "pingvin" kommer av det engelske "penguin", og dette stammer fra walisisk, og betyr "hvitt hode".

Nypeblom 28. feb 2006 kl.10:40 (UTC)

Hvitvingepingvin[rediger kilde]

Jeg ser at hvitvingepingvin ikke er med i listen. Hvorfor ikke? Regnes den ikke som egen art? –Peter J. Acklam 28. feb 2006 kl.11:58 (UTC)

Jeg vet ikke hvorfor hvitvingepingvinen ikke er med i listen. Og som pingvinfananatiker må jeg innrømme at det er et nederlag, da jeg tror jeg ikke har hørt om denne arten før... Det ringer en bjelle, men kanskje fordi navnet minner om hvitkinnpingvinen. Men dersom du har informasjon, bilder etc, er det bare å sette igang med å skrive. Dette synes jeg er spennende! Nypeblom 1. mar 2006 kl.10:00 (UTC)