Diskusjon:Liste over Norges regjeringer

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Wikilenker fra start- eller sluttdato?[rediger kilde]

En regjerings tiltredelsesdato er vel viktigere enn avskjedsdatoen, så jeg foreslår at man endrer f.eks. følgende:

til slik:

--Eddi (Snakk) 13. okt 2005 kl.17:10 (UTC)

Jeg synes begge burde lenkes, sjøl om det blir gjentagelse. Jon Harald Søby 13. okt 2005 kl.17:11 (UTC)
Uten at jeg har foretatt noen gallup tror jeg flere synes det blir overflødig, men det kan selvsagt hende det bare er min personlige mening. Hvis datoene derimot er forskjellige (som i 1884 og 1945) må naturligvis begge lenkes. Men under den forutsetning at kun en av to like datoer skal lenkes, bør det da være start- eller sluttdatoen?
Jeg lurer forresten på om det virkelig er så mange av tiltredelses- og avskjedsdatoene som er like, enten det skjer etter valg, mistillitsforslag, kabinettspørsmål eller annet. --Eddi (Snakk) 13. okt 2005 kl.17:31 (UTC)
Enig med Jhs. Link begge. Haros 14. okt 2005 kl.06:17 (UTC)

Timeline[rediger kilde]

Her er et uferdig utkast til en figur som viser statsministre og utenriksministre i norske regjeringer. --18. apr 2007 kl. 10:41 (CEST)

Jonas Gahr StøreJens StoltenbergJan PetersenKjell Magne BondevikThorbjørn JaglandKnut VollebækBjørn Tore GodalGro Harlem BrundtlandJohan Jørgen HolstThorvald StoltenbergJan Peder SyseKnut FrydenlundSvenn StrayKåre WillochOddvar NordliTrygve BratteliDagfinn VårvikLars KorvaldAndreas CappelenJohn LyngPer BortenHalvard LangeTrygve LieEinar GerhardsenErling WikborgOscar Fredrik TorpJohan Nygaardsvold

Kåre Willochs andre regjering?[rediger kilde]

I tabellen over regjeringer fra 1945 omtales Willoch-perioden 1983–1986 som «Kåre Willochs andre regjering». Er det belegg for det? På regjeringen.no er det ikke noe skille i 1983, selv om KrF og Sp ble tatt inn i regjeringen. For å danne en ny regjering, måtte vel Willoch ha søkt avskjed først? Zigkill 16. nov 2009 kl. 21:41 (CET)

Du har nok rett. Dette blei diskutert i samband med om dagens regjering er Stoltenbergs andre eller tredje. Hilsen
Akkurat forståelsen av dette ble diskutert allerede i 1983; og såvidt jeg husker var det Willoch selv som sto fast på at det var samme regjering. Noen kommentatorer (jeg husker selvsagt ikke navn nå) mente at det var pussig, og et grensetilfelle. Det finnes vel ikke så mange tilfeller av at en norsk regjering endrer parlamentarisk grunnlag i løpet av sin levetid, så vi har begrenset presedens i fht om det skal kalles én eller to regjeringer. Men det er vel et greit premiss at en slik tolkning/forståelse bør ha støtte i en ekstern kilde. MHaugen 17. nov 2009 kl. 00:33 (CET)

Antall dager i regjerning?[rediger kilde]

Kunne det kanskje vært nyttig å ha en kolonne med antall dager per regjeringsperiode? I noen tilfeller er det lettere å se et tall enn å måtte prøve å regne om datoer. Er nå bare en tanke.

Mvh -- Karl

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over Norges regjeringer. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. aug. 2017 kl. 10:09 (CEST)[svar]