Diskusjon:Liste over Den Norske Nobelkomites medlemmer

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gode lister og portaler Liste over Den Norske Nobelkomites medlemmer er en av Wikipedias Gode lister og portaler, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.


Wikipedia Liste over Den Norske Nobelkomites medlemmer har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 41, 2011.

Aldersangivelser[rediger kilde]

Slik dette er oppgitt i tabellene, er representantene tidløse mens de enten sitter, eller til de har trådt ut. Det bør forklares foran listen om dette er debut-, snitt, eller exitalder. Jeg ble bare forvirret. --Bjørn som tegner 15. jan 2010 kl. 00:31 (CET)

Kandidatartikkel?[rediger kilde]

Denne lista er ca 99.7% fullstendig, og godt satt opp, og mangler derfor ikke mye på å være en egnet kandidat til God liste. Er det noen som kan påta seg å gjøre den siste finishen?

Den ene mangelen som jeg ser er at det hadde vært fint med en litt bredere ingress, som sa noe sammenfattende om hvordan medlemmene velges ut. Og må gjenta kjepphesten om ubrukte mellomnavn. Mvh MHaugen 29. des 2010 kl. 14:48 (CET)

Den eneste personen med rødlenke nå er Henrik Christian Rørholt. Jeg finner ikke noe på ham på nettet, uten at jeg har lett veldig hardt. Ellers har jeg endret navneformene til de mest brukte og kopiert inn litt tekst i ingressen. Det er sikkert mulig å gjøre den mye bedre, men jeg er nok ikke rette personen til å gjøre det... Det har også blitt satt inn noen bilder. Jeg har bare satt inn bilder av de formennene vi har bilder av, uten at det er en løsning som er hugget i stein. Noe av finishen er tatt, i alle fall. Mvh 3s 2. jan 2011 kl. 21:45 (CET)
Godt at mellomnavnene ble tatt ut, det reagerte jeg også på ved første gjennomlesning. Listen er nå god, men en åpenbar ting synes jeg den mangler: en kilde. Hvor kommer alle navnene fra? Mvh. --Kjetil_r 2. jan 2011 kl. 22:11 (CET)
Det er noe rart med overskriftene 1970-76 og 1977-79, og Kjetils spørsmål om kilde er berettiget; men ellers ser denne ut til å være klar for kandidatprosess. Mvh MHaugen 2. jan 2011 kl. 22:46 (CET)
Jeg har prøvd å fikse overskriftene der og i begynnelsen av listen. Jeg har også lurt på kilden, men lurer på om det er denne som er brukt?. 3s 2. jan 2011 kl. 22:53 (CET)
VG 24.2.1953: «Kongens fortjenstmedalje i gull er tildelt kaptein og bonde Henrik Christian Rørholt, Sør-Odal». MHaugen 2. jan 2011 kl. 22:55 (CET)

Syns det godt kunne blitt litt klarere skille mellom denne og Den norske Nobelkomite, sånn som det er nå står det nesten det samme i sakteksten, så bør bli litt mer definert der. Har også vært en del som har foreslått reformering av nobelkomiteens sammensetning (mener det var en god kronikk i Morgenbladet i fjor) med blant annet utelandske medlemmer osv. Mvh Røed (d) 2. jan 2011 kl. 22:54 (CET)

Det med den like teksten er i stor grad min skyld, da jeg kopierte deler av teksten fra Den norske Nobelkomite hit for å utdype det som stod her. Det er godt mulig det var en dårlig løsning, så det er bare å endre i vei. Mvh 3s 2. jan 2011 kl. 22:58 (CET)
Godt poeng fra Røed. Og du har ikke gjort noe galt, 3S; faktisk synes jeg du kunne tatt med mer tekst derfra, og evt krympet det der. I artikkelen Den norske Nobelkomite bør vi nok legge vekt på (og si mer om) mandatet og arbeidsformen til komiteen. Så kan man lage et avsnitt der om hvordan medlemmene oppnevnes og hvem de er, og la denne her bli en {{utdypende}}. Mvh MHaugen 2. jan 2011 kl. 23:01 (CET)

Jeg foreslår at denne artikkelen flyttes til Medlemmer av Den norske nobelkomite. Dette fordi man for tittelen på artikkelen Den norske nobelkomite har valgt å skrive hele det formelle navnet, noe jeg mener bør føre til en konsekvent bruk av det offisielle navnet i andre artiklers navn. Dette fjerner også all mulighet for forveksling med de svenske nobelkomiteene. At man bruker "medlem av" ville også være gjengs benyttelse av en preposisjon. - Ssolbergj 10. okt 2011 kl. 01:20 (CEST)

Mannfolk[rediger kilde]

Er kun bilder av menn nedover. Kanskje vi skulle lagt inn bilder av noen av kvinnene som har vært medlem, for å balansere det litt? Eivind (d) 10. okt 2011 kl. 10:46 (CEST)

Hvis du finner noen slike bilder ville det være bra, ja. Mvh --M Haugen 10. okt 2011 kl. 11:10 (CEST)
Et bilde av Aase Lionæs ville absolutt være på sin plass F.bendik 10. okt 2011 kl. 13:51 (CEST)
Vi har et fritt bilde av Kaci Kullmann Five. --Eisfbnore {diskbidrag} 10. okt 2011 kl. 14:52 (CEST)

Lenkebruk, komiténavn[rediger kilde]

Innholdsmessig er dette ei svært god liste, selv om jeg savner referanse(r) for selve lista. For å unngå at navnelista drukner i trivielle og repeterte lenker har jeg redigert lista hardt - og fjernet lenker. Tilsvarende som for en pekerside har jeg latt det være igjen kun én lenke per linje i navnelistene. Mangfoldige lenker gjør bare lista uklar og rotete. Dette gjør at jeg også har fjernet lenker i tilfeller der det kan synes svært naturlig, som for eksempel for OSSE. Lesere interessert i å lese mer om et emne som OSSE kan likevel gå til den gjeldene person-siden og finne relevante opplysninger der. De fleste ordene brukt for å karakterisere personene trenger ingen spesiell forklaring.

Navnet på komitéen er nå Den Norske Nobelkomite, med store forbokstaver i alle ledd og uten aksent i det siste ordet, etter info fra Nobelinstituttet. Wiki-sida i nåværende utgave har en litt forvirrende blanding av navneformer. Jeg har rettet navnet for «moderne» tid, men ikke for tidsperioden før 1977. Det er mulig at en i eldre tider skrev komiténavnet med noen små forbokstaver. På forespørsel har Nobelinstituttet velvillig svart at de kan være behjelpelige også med å finne ut av dette, men har ikke kapasitet til å undersøke før ut på nyåret. Dersom noen skulle ha sikker informasjon om historiske navneformer, så er det fint om sida kan bli gjort rett og konsekvent - med referanser. Toba (diskusjon) 1. nov. 2020 kl. 18:35 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over Den Norske Nobelkomites medlemmer. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 24. feb. 2021 kl. 11:44 (CET)[svar]