Diskusjon:Kunstnerisk verdi

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Flyttet fra artikkelen[rediger kilde]

Kunst kan defineres som et fantasifullt og nyskapende, estetisk kulturuttrykk for indre eller ytre opplevelser. Men er også noe som er verdt å ta vare på, noe betydningsfullt, som et viktig dokument. Det kan være et maleri av Edvard Munch, eller en komposisjon av Edvard Grieg.

En kunstner er en person som utøver kunst eller lager kunstverk, vanligvis en spesielt hendig og fingerferdig person. Benevnelsen kunstner brukes særlig om bildekunstnere, for eksempel malere, grafikere, tegnere, skulptører, filmkunstnere eller fotografer, men også om forfattere og diktere. Det kan også betegne dem som framfører eller tolker et kunstverk, som skuespillere, musikere, sangere eller dansere. Tonekunstner brukes ofte om komponister.

Dette er for meg definisjoner som hører til i artiklene Kunst, og ikke her. Noorse 9. jan 2007 kl. 00:50 (CET)

Tror nok dette hører til her fordi det er to viktige begrep for å forstå hva og hvorfor noe har kunstnerisk verdi. -- Halvard 9. jan 2007 kl. 01:41 (CET)
Gi det da heller egne artikler, det fortjener de. Her vil det lett bli "ull og mjæl i en påsa" som min kjære mor ville ha sagt. Often less is more. Noorse 9. jan 2007 kl. 01:46 (CET)
Bruker:Nina har satt dette inn igjen, ... ser jeg nå .... beste hilsen Halvard 9. jan 2007 kl. 01:51 (CET)
Dette er et sett verdier en ser etter når en i bygningsvernet skal vurdere verneverdi. De er veldig viktig å se i sammenheng som et sett redskaper en bruker for å vurdere om noe skal fredes eller vernes på annen måte. Jeg tror ikke vi skal ha med det som står øverst på denne diskusjonsiden i denne artikkelen. --Nina 9. jan 2007 kl. 02:00 (CET)