Diskusjon:Kjemi

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Artikkelen Kjemi er en del av underprosjektet Kjemi, som søker å øke antall kjemi-relaterte artikler og utbedre kvaliteten på eksisterende artikler. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen, foreslå endringer eller besøke prosjektsiden hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som bør gjøres. Har du spørsmål kan disse stilles på diskusjonssiden til prosjektet.
A-nivå Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på Ka-nivå på kvalitetsskalaen.
Topp Denne artikkelen er av topp prioritet innen sitt emne.


Tilleggsinformasjon[rediger kilde]

Den engelske artikkelen som omhandler temaet, er ikke stjerne/+ -artikkel. Skal denne artikkelen heve nivået videre fra bare å være en oversettelse fra den middelmådige engelske artikkelen, må tilleggsinformasjon legges til. Forslag til ting som det kan viderearbeides på:

  • Kjemisk industri (utvidet forklaring, se den tyske siden for forslag)
  • Egen artikkeldel om laberatoriearbeid og arbeidsmetoder innen kjemi (se den kinesiske artikkelen for forslag)

Grrahnbahr 29. mai 2007 kl. 23:13 (CEST)[svar]


oversettingshjelp[rediger kilde]

Trenger hjelp med oversettelse av noen ord. Kom gjerne med forslag, eller rett selv, hvis noe i artikkelen ser rart ut eller bærer preg av oversettelse. Setter inn fortløpende.

Ord jeg trenger hjelp med:

  • 'Valence Bond Theory'
  • Physical chemistry (var oversatt med fysikalsk kjemi)
  • The nature and classifications of matter (overskrift)
  • Iatrochemistry
  • analogs (i avsnittet som omhandler aggregattilstandene)
  • decompose (kj) (er brukt i artikler som omhandler der hvor f.eks. oksygen blir skilt ut ved kraftig oppvarming

Grrahnbahr 28. mai 2007 kl. 21:12 (CEST)[svar]

Mer oversettingshjelp: Kan "nomenklatur" oversettes med "navnsetting"? Ser det ligger ute en brukbar artikkel om numenklatur på norsk, hvor originalordet er brukt uendret, men ser også at ordet kunne ha blitt erstattet med navnsetting uten at forklaringen hadde blitt dårligere. Er litt viktig for å få det korrekt, og samtidig mer lettlest. Grrahnbahr 29. mai 2007 kl. 17:52 (CEST)[svar]

Du kan godt bruke nomenklatur da dette er et faguttrykk.--Nina 5. jun 2007 kl. 02:35 (CEST)
Det er ganske vanlig å benytte nomenklatur i kjemi. lone pairs mener jeg å huske er for eksempel et fritt elektronpar. Fredrifj 6. jun 2007 kl. 11:39 (CEST)
Du kan bruke nomenklatur, og for faguttrykk brukes også terminologi. --SOA 6. jun 2007 kl. 22:55 (CEST)
Nomenklatur er det mest brukte innen f.eks mikrobiologi og kjemi, så det beste er å bruke det. Fredrifj 9. jun 2007 kl. 16:51 (CEST)
  • «Valence Bond Theory» er at orbitalene overlapper hverandre. At de danner hybrider (sp3, sp2 eller sp) som overlapper hverandre og «bindes» sammen. For eksempel består sp2 bindinger (dobbelbinding) av en sigma-orbital og en pi-orbital som overlapper hverandre. Fredrifj 6. jun 2007 kl. 22:26 (CEST)
Nå misforstod jeg litt, men det er vell som SOA sier, det heter valensbinding og valenselektroner. Fredrifj 9. jun 2007 kl. 16:52 (CEST)
  • «analogs» tror jeg kan være at de er i samme aggregattilstand. Jeg kan bla litt i bøkene mine og se litt og gi deg svar om et par dager. Fredrifj 6. jun 2007 kl. 22:42 (CEST)
  • Valensbinding og valenselektroner --SOA 6. jun 2007 kl. 22:55 (CEST)
  • Fysikalsk kjemi --SOA 6. jun 2007 kl. 22:55 (CEST)
  • Kjemiske forbindelser --SOA 6. jun 2007 kl. 22:55 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Kjemi. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. des. 2021 kl. 03:01 (CET)[svar]