Diskusjon:Heavy metal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mono live 20050502.jpg Artikkelen Heavy metal er en del av underprosjektet Rock, som jobber med å forbedre Rock-relaterte artikler. Hvis du ønsker å ta del i prosjektet kan du legge til navnet ditt på prosjektsiden.
B Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på RB-nivå på kvalitetsskalaen.
Høy Denne artikkelen er av høy prioritet innen sitt emne.


Begynnelsen[rediger kilde]

La til begynnelsen til heavy metal("røtter" og "heavy metal blir til"). Her står det litt om hvem som startet heavy metal, og la sitt særpreg i det. Håper dere er fornøyde, og at det vil komme til nytte!

BlisteringDDj 24. feb 2007 kl. 11:34 (CET)

Sjangere[rediger kilde]

Jeg har endret litt på sjangrene. Det ble litt mye og litt rotete sånn som det var. Jeg fjernet grindcore, fordi det ikke er en undersjanger av heavy metal, selv om den ofte blandes med metal. Grindcore er en undersjanger av hardcore, som ikke er heavy metal. Jeg fjernet også neo-classical metal, skal dette inkluderes kan det nevnes i selve brødteksten (om det er det det heter), fordi det egentlig er vanlig heavy metal, det samme gjelder classic heavy metal. Jeg fjernet også symphonic metal. Symphonic metal er omtrent like relevant som melodic, brutal, technical metal osv. Det sier ikke så mye om hvilken sjanger det er, bare hvordan sjangeren låter. Jeg fjernet rapcore fordi dette ikke er heavy metal, men hardcore, slik navnet tilsier. Jeg flyttet også NWOBHM og la til NWOAHM under den nye overskriften "Nye heavy metal-bølger". Christian metal forsvant visst også, jeg ser ikke hvordan dette kan regnes som en spillerstil. Tekster påvirker ikke sjangeren.

Jeg har også flyttet ekstrem metal litt lenger opp på siden, følte ikke det passet inn med resten av sjangrene. Dette er mer en fellesbetegnelse og ikke en sjanger.

Jeg flyttet også nu metal og alternative metal til "krysningssjangere" ettersom disse ikke regnes som "ekte" heavy metal sjangere.

Classic/traditional og neo-classical metal er vanlig heavy metal, bare utført i en annen "tidsstil". Både symphonic metal, classic/traditional metal og neo-classical metal er allerede nevnt under "Andre sjangere". Hvis ikke skal jeg legge dem til.

Flyttet og fjernet også en del fra krysningssjangere.

KORT OPPSUMMERT FOR DEG SOM IKKE GIDDER LESE: Jeg har fjernet og flytta på litt. Uenig? Skriv HER ellers reverserer jeg (med mindre jeg er enig).

GoogleMe 30. nov 2006 kl. 03:24 (CET)

Ok, jeg har noen ting jeg må ta opp her. Grindcore burde egentlig stå under krysningssjangere fordi det er en blanding av forskjellige metal og punk sjangere. Det samme gjelder Industrial metal. Så skjønner jeg ikke hvorfor du har lagd både "Tradisjonell" og "Klassisk" metal, det er akkurat det samme, bare forskjellige navn. Vi kan også trenge info boks for sjangere. Kissmad 14. apr 2007 kl. 18:41 (CEST)

Har et par kommentarer til sjangerene. Sjangere er jo tildels subjektive så dette blir bare min mening, men jeg tenkte på speed metal. Er ikke det egentlig bare power metal? Eneste forskjellen jeg kan se mellom de to sjangerne er bruken av keyboard. Og hva gjør Judas Priest i den sjangeren? Det er jo så klassisk som du får klassisk metal. Painkiller-albummet kunne kanskje passet under speed metal, men de resterende 10-12 (husker ikke tall) albummene er jo relativ treige i metal sammenheng. Også ville jeg kanskje lagt til Melodisk Death Metal/Gothenburg Metal aka Dark Tranquillity/At the Gates/tidlig In Flames. Selv om det fra navnet kan virke som en undersjanger av Death Metal, så er det mange som mener det ikke er det. Eneste likhetstrekkene mellom disse to sjangerne er vokalen...
Jaja, mine to cent, jeg skal ikke komme her å leke kongen på haugen og endre artikkelen deres, men ta det til etteretning ihvertfall da. :) Turbosauen 12. mai 2007 kl. 22:28 (CEST)Svar[svar]

Speed metal er ikke power metal nei, hvis du leser i power metal-emnet så har jeg PRØVD å forklare det der :P Det går litt på oppbygningen av riffing og trommerytmen og sånn. Det er mye av Judas Priest-materialet som passer under denne benevningen, feks sangene Screaming for Vengeance, Painkiller, Judas Rising og All Guns Blazing. Motörhead og Venom er langt fra power metal, men de lager likevel speed metal (hvert fall det meste av materialet).
Når det gjelder gothenburg metal så er det halvveis nevnt i artikkelen om sjangeren. Det er veldig lite av gothenburg-materialet som faktisk er death metal, og i noen tilfeller ikke engang vokalen. Sjangere er forresten ikke egennavn og skal ikke ha store bokstaver...veeldig lei av å endre store bokstaver til små i artikler ;P GoogleMe 12. mai 2007 kl. 23:07 (CEST)Svar[svar]
Jaja, vi får være enige om å være uenige da. ;) Av en eller annen grunn finner jeg det naturlig å bruke store bokstaver når jeg snakker om sjangere selv om jeg veit det er feil. Skal prøve å passe på. Turbosauen 12. mai 2007 kl. 23:15 (CEST)Svar[svar]
Jeg liker også skrive Kill 'em All med liten e, men ser ut som jeg ikke får gjort stort med det grunnet grammatiske regler. Skjønte ikke helt hva vi var uenige om heller da, at Judas Priest lager speed metal? Hva speed metal er? En annen ting jeg lurer på, ikke det at det egentlig har noe med diskusjonen å gjøre er hvor gammel du er. Bare nysgjerrig. GoogleMe 12. mai 2007 kl. 23:19 (CEST)Svar[svar]
At speed metal (whoa, holdt på å bli stor bokstav der gitt) fortjener en egen gren. Jeg er ganske nylig blitt 18. Er stor gutt nå. --Turbosauen 12. mai 2007 kl. 23:30 (CEST)Svar[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Heavy metal. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 14. apr. 2019 kl. 21:55 (CEST)Svar[svar]