Diskusjon:Genitiv

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Underprosjektets logo Artikkelen Genitiv er del av underprosjektet Språk, som søker å øke antall artikler relatert til språk og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende språkartikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen eller besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som må gjøres.
Start Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på start-nivå på kvalitetsskalaen.
Middels Denne artikkelen er av middels prioritet innen sitt emne.

Har artikkelforfatter kilde på engelsk garpegenitiv?

Fint om du skriver hvem du er. Har lagt en lenke over til den engelske artikkelen om garpegenitiv. Der bør det finnes noen kilder. Simen Nyhagen 22. mai 2010 kl. 23:58 (CEST)[svar]

For at artikkelen skal komme seg videre[rediger kilde]

Hvis denne artikkelen skal klatre litt i karakterskalaen bør vi ha med noe av diskusjonen om hvorvidt det er eller ikke er genitiv i norsk. Se svensk wikipedia eller nynorsk wikipedia. Simen Nyhagen 27. nov 2011 kl. 13:21 (CET)

Til svars.[rediger kilde]

Man har vel også språkbruken?: Til svars, som ikke er så mye brukt i norsk.

Nøyaktighet[rediger kilde]

Artikkelen tar ikke for seg diskusjonen om hvorvidt det faktisk er genitiv i norsk eller ikke (sett bort i fra genitivsuttrykkene). Språkforskerne jeg har snakket med, sier at det dreier seg ikke om genitiv, fordi genitiv ikke «oppfører seg» slik som genitivs-s-en gjør. Et vanlig eksempel å gi her er «Kongen av Englands hest», hvor det ikke er Englands hest, men kongens. På islandsk ville det være «kongens av England hest», på norrønt også. Dette er ikke noe jeg har kjempeoversikt over, men jeg synes det er viktig å få det på det rene. Mens nynorskartikkelen på Wikipedia hevder at genitiv ikke finnes, skriver bokmål/riksmål at den gjør det. Selv har jeg diskutert litt med forfatterne av nynorskartikkelen på diskusjonssida der, og det presenteres argumenter både for og imot. Se gjerne selv, og kom med argumenter. Simny (diskusjon) 22. aug 2013 kl. 20:46 (CEST)