Diskusjon:Freedom Riders

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Forslag: Sette tilbake en og setning etter språkvask eller kontroll av oversettelse[rediger kilde]

Språkvask[rediger kilde]

TV-program i 2011:

TV-program i 2011:

Referanse mangler, oversettelse må kontrolleres, og må språkvaskes[rediger kilde]

  • For selv om der var innført en lov om at dette raseskille var ulovlig, levde det forsatt beste velgående.


Hver gang bussen stoppet skulle de sjekke om toalettene ved stoppestedet fortsatt var merket med Whites only[trenger referanse] – og hvis det var så skulle de bruke ''”det motsatte

Det var to busser fra Washington DC. som skulle kjøre gjennom statene Virginia, Nord-og Sør - Carolina og Alabama. I de tre første statene forkom det noen få voldelige sammenstøt, men da bussene nådde Alabama det gikk helt galt. Da en av bussene kjørte inn i sentrum av Anniston ventet det en sinnt hvit folkemengde. De fleste var medlemmer[trenger referanse] av Ku Klux Klan. Den store mengden smadret bussen med brekkjern og satte fyr på den med brannbomber. Noen aktivister flyktet ut av den brennende bussen, de ble slått og banket opp av de ventende hvite aktivistene.

Det gikk ikke bedre for den andre bussen. Da det kom til Birmingham ventet det også der en mengde sinte hvite. Myndighetene gjorde alt for å stoppe disse frihetsreisene. De satte bl.a. av noen av aktivistene på en øde vei 150 km fra byen. De klarte imidlertid å få en buss helt frem til Montgomery, hvor det hadde møtt frem mange sinte hvite med baseballkøller.