Diskusjon:Ekebergskrenten

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Ekebergskrenten er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Wikipedia Ekebergskrenten har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 28, 2015.

Forbedringsønsker[rediger kilde]

Det er mye som bør ryddes opp i her.

  • Det bør lages en klar geografisk definering av området Ekebergskrenten. Lurer på om det kan være greit å ta utganspunkt i Ekebergutvalgets definisjon av Ekebergområdet, for så og skjere av Ekebergksrenten mot syd i forhold til Ekebergplatået. (I artikkelen slik den nå står er det lagt opp til et topografisk dele i syd. I så fall vil Skrentens grense gå mellom Ekebergplatået og der skrenten starter sin norvendte helling.)
  • Søndre Munkehagen må sjekkes opp m t p nøyaktighet jamfør Grønnlia og Kongshavn.
  • Artikkelen bør utvides m.t.p. nyere historie.
  • Dette med Bakerenga bør også undersøkes nærmere.
  • Skulle også dobbeltsjekka dette med sammenhengen mellom Høyenholm og Munkehagen
  • Gårds- og bruksnummer er interessant i sammenhengen

Kom med innspill. SKULLE GJERNE HATT BILDER!Barbrobrud 24. okt 2007 kl. 12:13 (CEST)

Artikkelen trenger sårt et bilde fra nord, dvs. mot skrenten. Samtidig bør det presiseres hvor skrentens østgrense går, (Enebakkveien?). Såvidt jeg husker finnes det også stoff i St. Halvard fra 10-15 år sida om landeveisrøveriene i Ekebergskrenten som visstnok var en plage forbausende lenge. Jeg savner også stoff om når friområdet blei til, og om gangvei-/turstinettet. --Ekko 10. mar 2008 kl. 10:40 (CET)
  • BILDE: Håper noen tar foto, fra nord. Jeg er ikke bra på sånt.
  • ØSTGRENSA: Dette med grensa mot øst er i grunnen litt vanskelig. Skal man legge seg på geologisk definisjon, eller kulturhistorisk? Kulturhistorisk er det de nordvendte områdene som hørte til under Ekeberggårdene som er Ekebergskrenten. (Områdene som ligger øst for Lodalsbruene heter tradisjonelt Kværner dvs. "oppe på Kværner", i motsetning til "nede i Kværnerdumpa"). Jo, jeg tror nesten man skal holde seg til den kulturhistoriske definisjonen.
  • LANDEVEISRØVERIENE: Dette høres spennende ut. Kjenner ikke til dette.
  • FRIOMRÅDET: Har skrevet om at friområdet ble til i 1878, og bakgrunnen for dette.
  • TURSTINETTET: Ja, det bør kanskje sies noe om dette.
--Barbrobrud 12. mar 2008 kl. 01:04 (CET)
Blir det fotovær helligdagene i påska skal jeg ta meg en tur inn med kamera, om ingen andre har gjort det. --Ekko 12. mar 2008 kl. 05:46 (CET)

Gjennomlesning før anbefalt[rediger kilde]

Endret rekkefølge vedlegg så det ble i henhold til hvordan skrive bedre artikler.

Artikkelen om Byantikvarens gule liste bør skrives, i og med at den står i første skjermbilde av artikkelen, kommenterer ellers fortløpende under gjennomlesning. mvh - Ulf Larsen 10. mar 2008 kl. 13:23 (CET)

Fint at Gul-liste artikkel har kommet. Har imidlertid lært at "gul liste" og "spesialområde bevaring" er to ulike ting. Det siste er mye strengere, og er det som gjelder for skrenten. --Barbrobrud 12. mar 2008 kl. 01:04 (CET)

Noen av bildene har faste størrelser, de som er hovedbidragsytere bør vurdere om det er nødvendig da vi som en regel ikke skal bruke faste størrelser - ser bort fra bildet øverst på siden. mvh - Ulf Larsen 10. mar 2008 kl. 16:21 (CET)

Har tatt alle bildene ned i sånn som det bare blir om man ikke legger inn noe spesielt. Det blir best.--Barbrobrud 12. mar 2008 kl. 01:04 (CET)

Språkvask[rediger kilde]

Har korrekturlest og endra språkformer så det blir samme stil i hele artikkelen. --Ekko 24. mar 2008 kl. 11:50 (CET)

Bra, fin innsats! mvh - Ulf Larsen 24. mar 2008 kl. 14:08 (CET)

Vernestatus?[rediger kilde]

Dette er en flott artikkel, men er Ekebergskrenten vernet eller ikke? Artikkelen er kategorisert som om skrenten har områdevern, men jeg finner ingen slike referanser i artikelen. Feilkategorisert? Tbjornstad 25. mar 2008 kl. 10:25 (CET)

Det meste av Ekebergskrenten er på spesialområde bevaring (som jo er langt strengere en Gul liste). Dvs Arctanderbyen, hele den gamle trehusbebyggelsen (kanskje opp mot 100 hus), veiløpet for Ekebergveien, Terasseparken. Steinalderfaret gjennom skogen under Lille Ekeberg gård samt to diabasbrudd er freda. På Gul liste hos byantikvaren er alt samla, uansett grad av regulering/fredning. Beste hilsen --Barbrobrud 31. mar 2008 kl. 10:22 (CEST)
Spesialområde bevaring er ikke et områdevern, men snarere bygningsvern. Kategorisering som et verneområde indikerer en type naturvern (områdevern), og det er det vel ikke. Om det evetuelt skulle finnes naturminnevern der bør disse eventuelt få en eller flere egne artikler, siden artikkelen om Ekebergskrenten neppe kan klassifiseres slik. Slik jeg ser det bør kategorien fjernes eller byttes, fordi den lett kan sammenblandes med områdevern. Tbjornstad 2. apr 2008 kl. 09:05 (CEST)
Ta denne diskusjonen på Kategoridiskusjon:Verneområder i Oslo. Ingen er enige akkurat nå. Vedr. Kategori:Verneområder i Oslo står det at "Kategorien inneholder både naturområder og områder med kulturminner." Jeg avventer til noen lure (f.eks. du?) har funne ut noe lurt . Beste hilsen--Barbrobrud 2. apr 2008 kl. 09:23 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Ekebergskrenten. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 08:01 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Ekebergskrenten. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. apr. 2019 kl. 19:44 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Ekebergskrenten. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 16. nov. 2023 kl. 06:25 (CET)[svar]