Diskusjon:Egebergs Ærespris

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Gode lister og portaler Egebergs Ærespris er en av Wikipedias Gode lister og portaler, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.


Wikipedia Egebergs Ærespris har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 41, 2021.

Kortversjonen[rediger kilde]

Prisen gis for allsidig idrettsutøvelse

Egebergs Ærespris (egentlig Kabinetskammerherre Egebergs ærespris for alsidig idrett) blir tildelt utøvere som utmerker seg med topprestasjoner i to eller flere idrettsgrener. Prisen ble opprettet i 1919 av Ferdinand Julian Egeberg (1842-1921), og regnes som norsk idretts høyeste utmerkelse. Kabinettkammerherren opprettet et fond på 10 000 kroner, en stor sum på den tiden.

Prisen ble tidligere kun tildelt utøvere som utmerket seg i to distinkt ulike idretter, helst en sommer- og en vinteridrettsgren, men dette er endret. Frem til 1988 tolket Idrettsforbundet og den tre personer store "Egebergkomitén" at prestasjonene som skulle kvalifisere til norsk idretts høyeste udmerkelse, måtte foregå innen samme kalenderår. I 1988 endret man statuttene, og straks var Oddvar Brå innehaver at det eftertraktede troféet.

Bildebruk-balansering[rediger kilde]

For tiden er det fire bilder som er i artikkelen som viser hhv. Holmenkollen (Oslo), Bislett stadion (Oslo), Anders Aukland på ski, og Frode Andresen på ski. Hva med noen idrettsutøvere i sommeridrett eller noe annet enn ski. Noen som vet om noen bra bilder å bytte til, for bedre balanse av bildebruken i artikkelen ? Mvh Migrant (diskusjon) 25. jun. 2014 kl. 13:49 (CEST)[svar]

Helt enig. Bildene som finnes i artiklene om Johan Haanes, Johan Støa og Helge Løvland er alle fine og viser en sommeridrettsutøver i aksjon. Hva med å bytte ut bildet av Anders Aukland med ett eller to av disse?Pepebasu (diskusjon) 15. sep. 2014 kl. 19:45 (CEST)[svar]

Idretter påført ved prisvinner[rediger kilde]

Hvilke idrettsgrener bør være påført i listen ved prisvinnerne: De som h*n angivelig vant prisen for eller de idrettene h*n har bedrevet, som vi tolker er innenfor kriteriene. Jeg ser at listen heller ikke stemmer helt overens med tilsvarende liste på Norges Idrettsforbunds sider. Mvh Migrant (diskusjon) 26. aug. 2014 kl. 15:24 (CEST)[svar]

Disse listene bør nok samsvare, men det er fint om vår liste er mer detaljert. F.eks. kan vi om Odd-Bjørn Hjelmeset informere som at hans friidrettsprestasjoner er innen 3000 m hinder og motbakkeløp. Stein Johnson mener jeg er den eneste trener som har fått prisen. Han står kun på vår liste, så vi kan ikke ta NIF's liste for uttømmende fasit heller. - mvh Mr. Hill (diskusjon) 16. sep. 2014 kl. 19:40 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Egebergs Ærespris. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 06:58 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Egebergs Ærespris. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. sep. 2017 kl. 19:15 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Egebergs Ærespris. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. feb. 2021 kl. 18:13 (CET)[svar]