Diskusjon:Barneombudet

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Geografisk omfang[rediger kilde]

Denna artikel, och nnwikisystern, behandlar endast Norges barbeombud. svwikisystern är inte mycket bättre; den är en förgreningssida till endast den svenska och den finska barnombudsmannen. Däremot behandlar enwikiartikeln barnombudsmän från 47 olika länder. Om nowiki (och nnwiki och svwiki) inte vill nämna att det numera finns barnombud på många platser i världen i dessa artiklar, så borde nog namnen ändras; exempelvis till "Norges barneombud" eller "Barneombudet i Norge" för den här artikeln, och interwikilänkningen (utom mellan nowiki och nnwiki) tas bort. Jag tror dock att det är en bättre lösning att skriva litet om barnombudsmän runtom i världen, men litet mer om dem i de egna länderna. Jörgen B (diskusjon) 6. jun. 2019 kl. 19:23 (CEST)[svar]

@Nintharmed: Jag ser att du tog bort {{Geografisk omfang}}, men satte dit en {{forveksles}}. Den täcker dock bara upp den svenska barnombudsmannen. Artikeln länkar fortfarande till den engelska artikeln en:Children's ombudsman, som alltså tar upp barnombudsmän även i 45 andra länder än Norge och Sverige (alltså barnombudsmän i Australia, Bangladesh, Belgia, ..., Tunisia, Ukraina, Østerrike). Därför tycker jag nog att spörsmålen om det globala perspektivet, artikelns syfte, och dess interwikilänkning inte har lösts fullständigt genom tillägget av forveksles-mallen.
Med vänlig hälsning, Jörgen B (diskusjon) 23. jun. 2019 kl. 22:01 (CEST)[svar]
@Nintharmed: Jag gör ett nytt försök med {{Geografisk omfang}}, eftersom ingenting har gjorts åt det geografiska perspektivet på över ett år.
Jag föreslår att artikeln flyttas till Barneombudet i Norge, och att Kategori:Barneombudet byts ut mot en ny Barneombud, där man direkt kan lägga in Barnombudsmannen. (Det kan också finnas skäl att flytta den artikeln till Barnombudsmannen i Sverige.)
Den här artikeln handlar enbart om barneombudet i Norge. Kategori:Barneombudet har en underkategori, Kategori:Norske barneombud, och den här artikeln passar bättre som huvudartikel till denna underkategori.
Det kan finnas goda skäl att skriva en mer globalt giltig artikel. Där kan man mycket gärna ta upp att Norge var mycket tidigt ute med barnombud - först i världen, faktiskt, tror jag - och att det var på norskt initiativ som den europeiska samarbetsorganisationen för barnombud bildades. Det kan dock vara mucket väl värt att kortfattat nämna vad som sedan dess har hänt i många länder. Man kan till exempel översätta en:Children's ombudsman.
Brukerdiskusjon:84.211.227.26: Medan jag skrev detta har du tagit bort min redigering, och tagit bort den svenska, engelska och spanska artikeln från wikidataobjektet d:Q5098204. Jag är tveksam till att detta är rätt åtgärd; enwiki- och eswikiartiklarna skall definitivt vara wikilänkade, och svwikiartikeln kan länkas dit tills vidare (eftersom den täcker åtminstone två länder). Det hade enligt min åsikt varit bättre att ta bort nowiki- och nnwikilänkarna, och skapa ett nytt wikidataobjekt för dem. Jag avvaktar dock vad mer du gör; du är kanske inte färdig ännu med dina ändringar. Jörgen B (diskusjon) 14. aug. 2020 kl. 23:26 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Barneombudet. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. apr. 2023 kl. 15:36 (CEST)[svar]