Brdy (selskap)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Direct Connect»)
Brdy
Org.nummer985662193
Etablert10. april 2003
HovedkontorNordre Follo
LandNorge
Nettstedwww.brdy.no (nb)

Brdy (tidligere navn BigBlu, Breiband.no og Direct Connect) er et norsk teleselskap som spesielt retter seg mot distrikter og strøk der bredbånd er lite utbygget. Bedriften leverer bredbåndsløsninger til privatadresser, hytter og bedrifter. Brdy har kontoradresse i Rosenholm Campus i Nordre Follo i Akershus, har om lag 20 ansatte og en omsetning på 43 millioner (2010). Daglig leder er Stig Myklebust og styreleder Viggo Finstad Nilsen.

Selskapet ble stiftet i april 2003 og har som uttalt visjon å være en distriktsvennlig bredbåndsutbygger.

Brdy har bygget ut bredbånd i distriktene i 105 av Norges 430 kommuner. Bredbåndsutbyggingen er gjort i områder langt utenfor sentrale strøk hvor utbyggingen har gitt bredbånd til husstander som fra før av har hatt begrenset eller ingen tilgang til bredbånd. Flere av disse prosjektene er delvis finansiert gjennom Statens Høykom-prosjekt med formål om 100 prosent bredbåndsdekning i Norge. Brdy leverer også tjenester som prosjektering av bredbåndsutbygging for stat, kommune og næring.

Teknologi[rediger | rediger kilde]

Brdy benytter 5,5 GHz radioteknologi, og fungerer etter fri-sikt prinsippet – sluttbrukere har eget, utvendig montert mottakerutstyr som får signaler fra nærmeste sender. Teknologien har rekkevidde på ca 10–15 km luftlinje. Senderne i masteinstallasjonene er tilknyttet andre master med lisensiert og ulisensiert radiosamband, eller har fiber/xDSL som stamnett. Brdy leverer også xDSL og fiber på leid samband, samt kombinasjoner med radiosamband og fiber.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]