Didrik Hvoslef-Eide

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Didrik Hvoslef-Eide
Født28. desember 1937[1] (83 år)
Beskjeftigelse ArkitektRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Didrik Hvoslef-Eide (født 1937[2]) har egen arkitektpraksis i Oslo. Han har vunnet mange førstepremier i norske og nordiske arkitektkonkurranser. Hans arbeider er publisert i diverse bøker og fagtidsskrifter på nordisk basis. Han har vært gjesteprofessor ved NTNU i Trondheim, undervist på Arkitekthøgskolene i Oslo (AHO) , Arkitektskolen i Bergen (BA) og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås (NMBU). Han har juryert diverse arkitektkonkurranser i regi av Norske Arkitekters Landsforbund. Hvoslef-Eide var i to år formann i Oslo Arkitektforening. I tidsrommet 2004–2012 styremedlem i Oslo Byes Vel - med ansvaret for arkitektur og byutvikling. Han har vært tildelt Statens treårige arbeidstipend for kunstnere, etter innstilling fra Norske Arkitkters Landsforbund.

I 2009 utga han sammen med forfatteren og eventyreren Ragnar Kvam jr. boka "Intet er så rommelig som havet" på forlaget Cappelen Damm.. De har vært samarbeidspartnere fra 2002 i tidsskriftet "Seilas/Seilmagasinet" med den faste spalten «Bestikket». Der tar de opp aktuelle og ofte miljøkritiske spørsmål knyttet til vår kyst- og båtkultur. Sammen har de seilt over de store verdenshavene - som Sør-Kinahavet, Stillehavet, Rødehavet - eller vårt «hjemmelige» Nordsjøen. Didrik Hvoslef-Eide er medlem av Kunstnerforeningen, hvor han i 2014 mottok årets Blomstipend. Han har også vært tildelt Kunstnerforeningens Frits Thaulows Atelier i Paris i tidsrommet september/oktober i 2014.


Utførte arbeider som arkitekt i praksis:

1974 Gausta Fjellgrend (publisert i Byggekunst nr. 3/1976 og i flere bøker om gode eksemnpler på fritidsarkitektur))

1976 Tento Fabrikker i Drøbak (publisert i Byggekunst og mottat Verneforeningen Gamle Drøbaks pris for god tilpasning til lokalsamfunnet)

1979 Nærsnes Barneskole i Røyken kommune (vunnet i arkitektkonkurranse, publisert i Byggekunst og representert i Nasjonalmuseet)

1984 Grytnes ungdomsskolen i Hurum kommune (vunnet i en arkitektkonkurranse, publisert i Byggekunst nr. 6 1989 og diverse andre publikasjoner om god skolearkitektur)

1995 Påbygging av Bestum barneskole fra 1921 av Morgenstierne & Eide (vunnet i arkitektkonkurranse)

1997 Boligområdet "Bønsturnet" i sentrum av Rjukan (vunnet i arkitektkonkurranse og tildelt Telemarks fylkeskommunes pris for god tettstedsutvikling)

1999 Kulturhus på Steilene (vunnet i rkitektkonkurranse) og idag utleiet til Nesodden Seilforening.

2003 Fretheim hotell i Flåm (vunnet i arkitektkonkurranse)

Diverse større byplan og tettstedarbeider for norske kommuner og fylkeskommuner, blant annet for Oslo kommune som et produkt av førstepremien i den nordiske idékonkurransen "Byen og fjorden - Oslo år 2000 1885.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Dagsavisen, side(r) 27, utgitt 28. desember 2007
  2. ^ «Hvoslef-Eide, Didrik 1937-». Virtual International Authority File. Besøkt 28. november 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]