Detektiv Jack Frost

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Detektiv Jack Frost
orig. A Touch of Frost
Sjanger Kriminalserie
Skaper Basert på bøker av R. D. Wingfield
Medvirkende David Jason
Bruce Alexander
John Lyons
Musikk Ray Russell
Nasjonalitet Britisk
Språk Engelsk
Sesonger 15
Episoder 42
Produksjon
Produsent Yorkshire Television/ITV Productions
Lengde 100 minutter (34 episoder)
75 minutter (6 episoder)
Sending
Kanal ITV (England), STV (Skottland), UTV (Nord-Irland) NRK (Norge)
Bildeformat 4:3 (1992–2000)
16:9 (2001-2010)
Periode 6. desember 19925. april 2010
Eksterne lenker
Offisiell nettside
IMDb

Detektiv Jack Frost (originaltittel A Touch of Frost) er en britisk kriminalserie basert på en bokserie av R.D. Wingfield og produsert for fjernsyn av ITV, hvor den har gått siden 1992. I Norge har serien gått i DetektimenNRK. Det ble totalt produsert 42 episoder av serien, før en siste dobbeltepisode (If Dogs Run Free) ble produsert i 2009.

David Jason, en av Storbritannias mest populære skuespillere, har hovedrollen som «kriminalinspektør William Frost», kjent som «Jack» av alle unntatt hans hustru. «Frost» er erfaren og svært dedikert, men kives alltid med sine overordnede, hovedsakelig representert ved kommissær «Norman Mullett», spilt av Bruce Alexander. De to har helt motstridende personligheter. «Mullett» er en ambisiøs administrator som følger ordre og regelverk, mens «Frost» er en alminnelig «gatesnut».

Etter at hans hustru dør i første episode finner «Frost» det vanskelig å møte livet alene. Han begraver seg i arbeid og lever hovedsakelig av mat fra politikantinen og den lokale kinarestauranten.

Episoder[rediger | rediger kilde]

David Jason, som spiller «Frost», er også seriens produsent, og bestemmer derfor i hvilken takt episodene skal spilles inn. Derfor lages det ikke mer enn én eller et par episoder i året. Kun én episode ble produsert både i 2005 og 2006.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

fjernsynstubbDenne fjernsynrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.