Detektiv Jack Frost

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Detektiv Jack Frost
orig. A Touch of Frost
Generell informasjon
Sjanger Kriminalserie
Nasjonalitet Britisk
Sesonger 15
Episoder 42
Lengde 100 minutter (34 episoder)
75 minutter (6 episoder) min. (per episode)
Språk Engelsk
Foran kamera
Medvirkende David Jason
Bruce Alexander
John Lyons
Bak kamera
Skapere Basert på bøker av R. D. Wingfield
Produsent Yorkshire Television/ITV Productions
Musikk Ray Russell
Sending
Periode 6. desember 19925. april 2010
TV-kanal ITV (England)
STV (Skottland)
UTV (Nord-Irland)
NRK (Norge)
Teknisk informasjon
Bildeformat 4:3 (1992–2000)
16:9 (2001–2010)
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata
Offisiell nettside

Detektiv Jack Frost (originaltittel A Touch of Frost) er en britisk kriminalserie basert på en bokserie av R.D. Wingfield og produsert for fjernsyn av ITV, hvor den gikk mellom 1992 og 2010. I Norge har serien gått i DetektimenNRK. Det ble totalt produsert 42 episoder av serien, før en siste dobbeltepisode («If Dogs Run Free») ble produsert i 2009.

David Jason, en av Storbritannias mest populære skuespillere, har hovedrollen som «kriminalinspektør William Frost», kjent som «Jack» av alle unntatt hans hustru. «Frost» er erfaren og svært dedikert, men kives alltid med sine overordnede, hovedsakelig representert ved kommissær «Norman Mullett», spilt av Bruce Alexander. De to har helt motstridende personligheter. «Mullett» er en ambisiøs administrator som følger ordre og regelverk, mens «Frost» er en alminnelig «gatesnut».

Etter at hans hustru dør i første episode finner «Frost» det vanskelig å møte livet alene. Han begraver seg i arbeid og lever hovedsakelig av mat fra politikantinen og den lokale kinarestauranten.

Episoder[rediger | rediger kilde]

David Jason, som spiller «Frost», var også seriens produsent, og bestemte derfor i hvilken takt episodene skulle spilles inn. Derfor ble det ikke laget mer enn én eller et par episoder i året. Kun én episode ble produsert både i 2005 og 2006.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

fjernsynstubbDenne fjernsynrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.