Det hjemsøkte huset

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Det hjemsøkte huset
orig. The Haunted Hathaways
Generell informasjon
SjangerSituasjonskomedie for ungdom, amerikansk situasjonskomedie
Prod.landUSA
Sesonger2
Episoder48
Lengde23 minutt, 30 minutter (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeAmber Montana
Benjamin Flores Jr.
Bryanna Yde
Ginifer King
Bak kamera
Prod.selskapNickelodeon
Sending
Periode13. jul. 2013, 20135. mar. 2015, 2015
TV-kanalNickelodeon
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb

Det hjemsøkte huset (org. The Haunted Hathaways) er en amerikansk TV-serie fra TV-kanalen Nickelodeon, som gikk på TV fra 2013 til 2017.

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien er sentrert rundt en alenemor ved navn Michelle Hathaway som flytter - sammen med sine to døtre Taylor og Frankie - til New Orleans, hvor de skal åpne deres eget bakeri.

Men de oppdager snart at huset de har flyttet inn i faktisk er hjemsøkt, av Ray Preston og hans to sønner Miles og Louie, og de er faktisk spøkelser. Så de to familiene må lære å leve sammen med hverandre, og takle forskjellige hverdagsproblemer sammen.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Amber Montana som Taylor Hathaway. Den eldste datteren til Michelle Hathaway, og storesøsteren til Frankie Hathaway.
  • Curtis Harris som Miles Preston. Den eldste sønnen til Ray, og storebroren til Louie. Han er den mest veloppdragne av Preston-spøkelsene, og forsøker så godt han kan å sosialisere seg med mennesker - spesielt Taylor. Miles gjør sitt beste for å hjelpe Taylor med de forskjellige problemene hennes, men dette har en tendens til å gjøre mer skade enn nytte.
  • Benjamin Flores Jr. som Louie Preston, sønn av Ray Preston. Lillebroren til Miles Prestons. Han har en tendens til å være frekk og litt sarkastisk. Han elsker å hjemsøke og skremme folk, selv om han ikke helt har mestret dette ennå. Louie forstår ikke hvorfor Hathaway-familien må bo sammen med dem i huset deres. Men han aksepterer dem gradvis, og blir spesielt gode venner med Frankie.
  • Breanna Yde som Frankie Hathaway. Den andre datteren til Michelle Hathaway, og den yngre søsteren til Taylor Hathaway. Frankie kommer ikke særlig godt overens med sin eldre søster, Taylor, fordi de kan ha veldig forskjellige måter å takle problemene deres på.
  • Ginifer King som Michelle Hathaway, Den godhjertede alenemoren til Taylor og Frankie. Michelle er en dyktig baker, og bakeriet deres heter Pie Squared.
  • Chico Benymon som Ray Preston, faren til Miles og Louie. Han spiller saksofon. Ray foretrekker en mer avslappet livsstil, og er ikke særlig flink til å disiplinere sønnene sine når de oppfører seg dårlig.