Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering – Designskolen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering – Designskolen
LandDanmark
Grunnlagt1875
KommuneKøbenhavns kommune
StedFabrikmestervej 10
AdressePhilip De Langes Allé 10, 1435 København K
Nettstedkadk.dk
Beliggenhet
Kart
Kunstakademiets Designskole
55°41′00″N 12°36′15″Ø
Danmarks Designskole på Holmen
Den gamle campus i Finsens Hospitalets bygninger ved Strandboulevarden

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering – Designskolen er en avdeling under Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering og hører til under Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser. Inntil 2011 het skolen Danmarks Designskole og lå under Kulturministeriet.

Danmarks Designskole holder til i Philip de Langes Allé 10 på Holmen i København.

Skolen skal sikre dansk designs internasjonale posisjon, fremme dansk konkurranseevne og være med på å sette internasjonale standarder for designutdannelse og designforskning.

Utdannelsene består av en 3-årig grunnutdannelse og en to-årig overbygningsutdannelse. Designutdannelsen er organisert på 8 linjer: Beklædningsdesign, Digital Interaktion, Industriel Design, Keramik- og Glasdesign, Møbel- og Rumdesign, Production Design, Tekstildesign og Visuel Kommunikation.

Danmarks Designskole er en del av Det nationale Center for Designforskning.

Forskningen ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering – Designskolen dekker såvel grunnforskning som anvendt forskning og praksisbasert designforskning. I tillegg kommer kunstnerisk virksomhet som oppfattes som en sentral del av skolens profil.

Historie[rediger | rediger kilde]

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering – Designskolen kan føre sin historie tilbake til 1875 da Dansk Kvindesamfund stiftet Tegne- og Kunstindustriskolen for Kvinder.[1] I 1930 ble Kunsthåndværkerskolen opprettet ved en sammenslutning av Kunstindustrimuseets Håndværkerskole og Det tekniske Selskabs Skolers avdeling for kunstindustrielle fag. I 1934 ble Skolen for Boligindretning grunnlagt. Kunstindustriskolen og Kunsthåndværkerskolen ble endelig fusjonert i 1973 som Skolen for Brugskunst og denne enheten ble fusjonert med Skolen for Boligindretning i 1990 som Danmarks Designskole. 2. juni 2011 ble Danmarks Designskole så fusjonert med Kunstakademiets Arkitektskole og Kunstakademiets Konservatorskole i Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

Rektorer[rediger | rediger kilde]

  • 1990-1999 Kjeld Ammundsen
  • 1999-2007 Gøsta Knudsen
  • 2007-2009 Peter Bysted
  • 2009-2011 Anne-Louise Sommer (konstituert)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Skolens historie». Danmarks Designskole. Arkivert fra originalen 19. juli 2011. 

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Erik Krogh, Per Borre & Frank Holgersen, Danmarks Designskole 1875-2000 : 125 years – 125 designers, Danmarks Designskole, 2000. ISBN 87-985478-2-8.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]