Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) er en utdannelsesinstitusjon under Uddannelses- og Forskningsministeriet. KADK ble etablert 2. juni 2011 som følge av en fusjon mellom Kunstakademiets Arkitektskole, Danmarks Designskole og Kunstakademiets Konservatorskole. Den daglige ledelse ivaretas av rektor innenfor de rammer bestyrelsen har satt. KADK har tre hovedutdannelser: arkitektur, design og konservering fordelt på syv institutter.

Undervisning og forskning på KADK baserer seg på de tre vitensfelter: vitenskapelig forskning, kunstnerisk utviklingsvirksomhet og profesjonell praksis. De tre tilgange understøttes av et læringsmiljø hvor prosjektundervisning, teoriundervisning, verksteder og laboratorier alle er viktige grunnelementer.

KADK har campus flere steder, blant annet på Esplanaden i København og på Bornholm, men størsteparten av institusjonen holder til på Holmen i København.

KADK ca. 2000 studenter fordelt på bachelor-, kandidat,- ph.d.- og etterutdannelser, og på tre skoler:

Historie[rediger | rediger kilde]

26. mai 2011 vedtok Folketinget en lov om endring av lov om videregående kunstneriske utdannelsesinstitusjoner under Kulturministeriet, som muliggjorde fusjonen.

Især en rekke ansatte på Arkitektskolen har vært motstandere av fusjonen, blant andre professor Carsten Thau.

Rektorer[rediger | rediger kilde]

  • (2012–) Lene Dammand Lund

Se også[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]