Det Andre Teatret

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Det Andre Teatret
StedIvan Bjørndals gate 9, Oslo
OmrådeOslo
Etablert2011
NettsideNettside
Kart
Det Andre Teatret
59°56′19″N 10°45′56″Ø

Det Andre Teatret (DAT) er et teater som ligger i Ivan Bjørndals gate 9, mellom Sagene og Torshov i Oslo. Teatret ble åpnet høsten 2011[1] av improvisatorer fra Teater Liksom,[2] som da holdt til i lokaler på Chateau Neuf i Oslo. De som startet teatret var Nils Petter Mørland, Mats Eldøen, Tony Totino, Veslemøy Mørkrid, med flere. Den selvstendige improgruppen Improtent har også vært sentral i driften av DAT.

Det Andre Teatret har improvisasjonsteater som hovedfokus, og ble i starten drevet utelukkende på frivillig basis,[2] men har i årenes løp mottatt støtte til sin kunstneriske virksomhet fra ulike statlige og kommunale støtteordninger.[3]

Personer som har vært knyttet til teatret er blant annet Harald Eia, Mats Eldøen, Helén Vikstvedt, Thorbjørn Harr og Nils Petter Mørland.[trenger referanse]

Bygningen hvor teateret holder til var tidligere en del av Lilleborg fabrikker.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Frivillig». Det Andre Teateret. Besøkt 21. april 2019. «Det Andre Teatret hadde aldri fungert uten innsatsen fra de frivillige. Fra før vi åpnet dørene i september 2011 har det rent inn med henvendelser fra folk som vil hjelpe til – et glitrende eksempel på at dugnadsånden ikke er død!» 
  2. ^ a b «Sceneweb: Det Andre Teatret». sceneweb.no. Besøkt 13. november 2016. 
  3. ^ Norsk Kulturråd (17. august 2017). «Mer enn penger. Evaluering av Arrangørstøtte scenekunst.». Issuu. Besøkt 21. april 2019.