Den udødelige vagabond

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Den udødelige vagabond
orig. Der unsterbliche Lump
Generell informasjon
GenreFilmmusikal
Utgivelsesår1930
NasjonalitetTyskland
SpråkTysk
Bak kamera
RegiJoe May, Gustav Ucicky[1] Rediger dette på Wikidata
ManusRobert Liebmann Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Joe May
MusikkRalph Benatzky Rediger dette på Wikidata
FotoCarl Hoffmann Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeAttila Hörbiger, Gustav Fröhlich, Karl Platen, Liane Haid, Oskar Sima, Paul Henckels, Paul Hörbiger, Ernst Behmer, Julius Falkenstein Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
FilmselskapUFA Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)1930
Eksterne lenker

Den udødelige vagabond (originaltittel: Der unsterbliche Lump) er en tysk musikalkomedie og operettefilm fra 1930, med Gustav Fröhlich og Liane Haid i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Hans Ritter, en ung lærer fra en liten landsby i Steiermark, er hodestups forelsket i Annerl - datteren til postmann Reisleitner. Ettersom Ritter også er en talentfull komponist, sender han inn sitt eget opera-verk til ledelsen ved Wiener Statsopera i håp om at stykket kommer til å bli populært der. Ritter håper at han en dag skal klare å legge det kunstneriske og økonomiske grunnlaget for et ekteskap, sammen med den attraktive postmannens datter. Derfor reiser Ritter til Wien. Men gamle Reisleitner har større ting i tankene for sin enste datter, og derfor avskjærer han raskt alle Ritters brev som er adressert til Annerl. Siden den unge kvinnen ikke lenger hører fra elskeren sin, tror hun at Ritter allerede har glemt henne. Hun henvender seg derfor til den velstående bonden Franz Lechner, som også har vist interesse for Anna i lengre tid.

I mellomtiden har Ritters opera blitt akseptert i Wien, og den kommende komponisten tror han har oppnådd drømmene sine. Hans vender deretter tilbake til sitt lille hjem i Steiermark. Men han bryter inn midt under bryllupsfesten mellom Anneri og Franz. Men Ritter blir forferdet over å oppdage at hans Anna ikke har ventet på ham lenger, og i stedet har hun giftet seg med Franz. Ødelagt forlater Ritter sitt tidligere hjem. Den enorme suksessen som operaen hans snart oppnår i Wien interesserer ham ikke lenger. Han vil heller snu ryggen til resten av verden fra nå av. Men kort tid senere blir han ranet av en omreisende landstryker. Alle papirene hans lå i jakken hans, som også ble stjålet av den samme mannen.

Når denne landstrykeren kort tid senere blir oppdaget død, blir det antatt at han var den berømte komponisten Hans Ritter. Den virkelige Ritter oppklarer aldri denne feilen, men fortsetter heller å streife rundt over landet på egen hånd. Men Ritters tilværelse blir etter hvert veldig økonomisk vanskelig og utmattende, og han lever fra hånd til munn. Fordi han aldri fikk noen etterkommere, strømmer royaltyene fra den vellykkede operaen hans inn i bykassen til området han opprinnelig kom fra. Der blir det også planlagt å bli reist et monument til Ritters ære. Etter fem års fravær sniker hans seg tilbake til landsbyen. Ingen kjenner ham igjen, bortsett fra Annerl som umiddelbart gjenkjenner ham.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]