Den kloke lille høna

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Den kloke lille høna
orig. The Wise Little Hen
Generell informasjon
FilmtypeTegnefilm, kortfilm
Utgivelsesår1934
Prod.landUSA
Lengde7 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiWilfred Jackson
ProdusentWalt Disney
MusikkLeigh Harline
Foran kamera
Hovedrolle(r)Florence Gill
Clarence Nash
Annen informasjon
Prod.selskapWalt Disney Productions
DistributørUnited Artists
Premiere3. mai 1934
Eksterne lenker

Den kloke lille høna er en tegnefilm laget av Walt Disney, og er basert på eventyret om «Den lille røde høna». Filmen inngikk i Silly Symphonies-serien.

Denne tegnefilmen var debuten til Donald Duck.[1] Donald og vennen hans Peter Gris prøver å unngå å arbeide, inntil Frøken Høne lærer dem verdien av å jobbe. Denne tegnefilmen ble utgitt 9. juni 1934. Den ble også til en tegneserie som ble laget av Al Taliaferro.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

En liten høne leter etter noen som kan hjelpe henne med å plante mais på en åker om våren. De to gode vennene Peter Pig og Donald Duck påstår begge to at de har vondt i magen i håp om å komme seg ut av jobbingen ved åkeren hennes. Så, med god hjelp fra alle kyllingene sine, planter høna alt sammen selv.

Om høsten spør høna etter deres hjelp igjen, men Peter og Donald påstår igjen at begge to har alt for vondt i magen. Deretter legger høna og kyllingene en plan om hva de burde gjøre med de late Peter og Donald.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Lenburg, Jeff. The Encyclopedia of Animated Cartoons. Checkmark Books. s. 74–76. ISBN 0-8160-3831-7. 
  2. ^ Duvall, Earl; Taliaferro, Al; Osborne, Ted; De Maris, Merrill (2016). Silly Symphonies: The Complete Disney Classics, vol 1. San Diego: IDW Publishing. ISBN 978-1631405587. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]