Den katolske kirke i Japan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Japansk mosaikk av jomfru Maria og Jesusbarnet Madonnaen og barnet i Bebudelseskirken i Nasaret, en gave fra japanske katolikker

Den katolske kirke i Japan er en del av den verdensomspennende romersk-katolske kirke, under den åndelige ledelsen av pavee i Roma. Det er rundt 509 000 katolikker i Japan, litt under 0,5 % av den befolkningen.[1] Det er 16 bispedømmer, inkludert tre erkebispedømmer[2] med 1 589 prester og 848 sogn rundt i landet.[1] Landets biskoper møtes i bispekonferansen for Japan.

Nuntius til Japan er fra 15. august 2011 den indiske erkebiskop Joseph Chennoth, og avløste da den italienske erkebiskop Alberto Bottari de Castello som da ble nuntius til Den katolske kirke i Ungarn.

Den katolske tro, samt kristendommen som sådann, ble introdusert til Japan gjennom portugisiske oppdagere og misjonærer, særlig jesuitter, som spanieren Francis Xavier og italieneren Alessandro Valignano. Byen Nagasaki ble grunnlagt av portugisiske katolikker, og var lenge et viktig senter for kristendommen i Det fjerne østen, frem til byen ble utslettet av atombomben som ble sluppet over byen mot slutten av andre verdenskrig.

En stor del av de japanske katolikkene er etniske japanere fra Brasil.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]