Den gylne ape

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Den gylne ape
Generell informasjon
SjangerBarneserie
Prod.landNorge
Sendeår1996
Episoder7
Lengde30 (per episode)
SpråkNorsk
Foran kamera
MedvirkendeDebbie Hempel, Lars Høibo
Bak kamera
ManusEyvind Skeie
TittelmusikkRagnar Bjerkreim
MusikkRagnar Bjerkreim
Sending
Periode6. juli17. august 1996
TV-kanalNRK1

Den gylne ape var en norsk TV-serie skrevet av forfatteren Eyvind Skeie og produsert av filmselskapet Penelope Film AS for NRK, Barne TV. Serien ble sendt sommeren som en del av sommerkinoen i Barne-TV og innimellom programmet ble det vist innslag av tegneserier.[1] Musikken er skrevet av komponist Ragnar Bjerkheim. Regi:Trine Bjørnæs Aune

TV-serien handlet om Den gylne ape som var en fiktiv ape som ble innlemmet i den da nye attraksjonen Tåkeskogen i Kristiansand Dyrepark. Budskapet med serien var at barn skulle forstå at vi skulle være snill mot alle dyrene.

Det ble også utgitt spin-off-produkter som bok og lydbok i kjølvannet til TV-serien.

Handling[rediger | rediger kilde]

Lotte har fått sommerjobb som dyrepasser. Lillebroren Lars er for ung til å få jobb, men blir et plagsomt og masete påheng til søsteren.

Men Dyreparken er ikke bare dyr, Kaptein Sabeltann, politimester Bastian og Kardemomme by. Der finnes også en kjempemystisk skog – Tåkeskogen. Der bor en mystisk figur som er omringet av gåtefull røyk. Den hårete figuren, som etter hvert viser seg å være en ape, har en gullbok der den skriver ned et lite budskap til barna. Lars begynner etterhvert å forstå at Den gylne ape vil ha kontakt. I skyggene lusker de to skurkene Gulrot og Lakris rundt fordi de vil fange apen for så å selge den for flere millioner. Samtidig jakter de på Kaptein Sabeltanns-skatt.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 22. januar 2016. Besøkt 20. mai 2016.