Hopp til innhold

Den Norske Forening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Den Norske Forening (DNF) var en nasjonalistisk organisasjon som ble stiftet i 1991 av Torfinn Hellandsvik, Kaare Ruud og Odd Lønø. Organisasjonens hovedformål var å begrense/stoppe innvandring til Norge. Organisasjonen hadde sterke bånd til DDF (Den Danske Forening) helt siden stiftelsen. DNF ble av mange oppfattet som rasistisk da flere av dens medlemmer også hadde tilknytning til Hvit Valgallianse.[1] DNF ble nedlagt i 2004, samme år som Hellandsvik døde.

Organisasjonen var i 1995 arrangør av det meget medieomtalte møte på Godlia Kino. Det ble på samme tid kjent at foreningens leder, Hellandsvik, var en av rådgiverne for Øystein Hedstrøms arbeid med forslaget om innvandringsregnskap.[2]

Stiftelsesmøtet ble holdt på Helsfyr Hotell, og ble innledet av professor dr. jur. Ole Hasselbalch (leder av Den Danske Forening), som orienterte om DDFs virksomhet. Sosialøkonom Jacob Aall orienterte om Folkevekst og verdens matvareforsyning. Tre stortingsrepresentanter (Finn Thoresen, Vidar Kleppe og Jens Marcussen) var tilstede og deltok i paneldebatten etterpå.[3]

Den Norske Forening må ikke forveksles med foreningen i København av samme navn. Den Norske Forening (DNF) i København ble opprettet i 1863 og er politisk uavhengig. Foreningen er et tradisjonsrikt samlingssted for nordmenn og venner av Norge i Danmark.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Dagbladartikkel 9. mai 1997
  2. ^ «Ga rasister gjennomslag». Morgenbladet. 20. september 2006. Arkivert fra originalen 12. september 2021. Besøkt 23. desember 2021. 
  3. ^ http://partileksikon.blogspot.com/2009/01/den-norske-forening.html

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]