Democrazia è Libertà – La Margherita

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Democrazia è Libertà – La Margherita
Stiftet24. mars 2002
LandItalia
HovedkontorRoma
StyrelederFrancesco Rutelli
Medlem avDet europeiske demokratiske partietRediger på Wikidata
IdeologiKristendemokrati, sosialliberalisme, nyliberalisme, europeisme
Medlemmer430 000 (2007)
Nettstedhttp://www.margheritaonline.it (italiensk)
Opphørt14. okt. 2007
Erstattet avPartito Democratico

Democrazia è Libertà – La Margherita (DL) (på norsk Demokrati er Frihet – Tusenfryd) var et italiensk sentrumsparti. Partiets leder var Francesco Rutelli, tidligere borgermester i Roma og Oliventrekoalisjonens kandidat til å bli statsminister ved parlamentsvalget i 2001.

DL ble dannet av tidligere venstreorienterte medlemmer av Democrazia Cristiana, enkelte tidligere medlemmer av det liberale og det republikanske partiet, samt personer som hadde hatt tilknytning til sosialispartiet og de grønne. DL ble på sin side den 14. oktober 2007 igjen en del av det nye partiet Partito Democratico.

Historie[rediger | rediger kilde]

Oktober 2000 ble det avgjort at Partito Popolare Italiano, I Democratici, Unione Democratici per l'Europa (UDEUR) og Rinnovamento Italiano skulle danne en felles liste under betegnelsen La Margherita (Tusenfryd) i den hensikt å stille til valget i 2001. Partiet fikk en oppslutning på 14.5 %, kun to prosentpoeng mindre enn Democratici di Sinistra.

På en kongress i februar 2002 ble det avgjort at man skulle gå et skritt videre og etablere et parti av den tidligere felleslista. UDEUR ble imidlertid stående utenfor det nye partiet. Det var en periode usikkerhet om det nye partiet ville forbli en del av Oliventrekoalisjonen, men etter at det ble bestemt at Romano Prodi skulle være koalisjonens kandidat ved parlamentsvalget i 2006, ble det avgjort at de skulle forbli en del av koalisjonen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Flag of Italy.svgDenne Italia- og partirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.