Davidoff

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Davidoff
Davidoff
Org.formLimited
Etablert1875
HovedkontorBasel
Grunnlegger(e)Zino Davidoff
Nettsidehttp://www.davidoff.com/

Davidoff er et sveitsisk merkevarefirma som produserer en rekke luksusvarer som sigarer, sigaretter, og pipetobakk. Dets sigarettmerke er eid av Imperial Tobacco, men selskapet er ellers uavhengig eid. Davidoff er også et konjakkhus, men uten egne vinmarker, slik at de driver som negociant. Konjakken deres produseres og tappes på flaske av Hennessy.

Tobakk[rediger | rediger kilde]

Davidoff er et sigarmerke, også brukt for andre tobakksprodukter og etter hvert relaterte produkter som piper og humidorer. Virksomheten ble grunnlagt av Zino Davidoff i 1969. Davidoff-familien kom fra Ukraina, men flyktet fra uro og antisemittisme til Genève i Sveits i 1911.

I august 2006 ble varemerkerettighetene for sigaretter kjøpt av Imperial Tobacco Group. Oettinger Davidoff Group eier merkevarerettighetene for øvrige tobakksprodukter.

Davidoff-sigarer ble produsert på Cuba fra 1969 til 1991, da virksomheten ble flyttet til Den dominikanske republikk.

Imperial Tobacco Norway AS driver med salg og distribusjon av Davidoff produkter i Norge.

Brennevin[rediger | rediger kilde]

  • Classic (VSOP) – minimum 4 års fatlagring, og eldste bestanddel har opptil 20 års fatlagring, konjakkområdene Grande and Petite Champagne, Borderies og Fins Bois er representert
  • Extra (XO) – 43% alkoholstyrke, eldste bestanddel har opptil 40 års fatlagring

I tillegg har Davidoff en gavepakning med navnet «The Davidoff Classic luxury pack», som består av en flaske konjakk og to konjakkglass.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]