David Vogt (arkeolog)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
David Vogt
Født12. des. 1963Rediger på Wikidata (58 år)
Beskjeftigelse ArkeologRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

David Vogt (født 12. desember 1963) er en norsk arkeolog. Han er ansatt ved Kulturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo (UiO) og har helleristninger som forskningsfelt. Han ble utdannet cand. philol ved universitetet i Tromsø i 1998. Tittel for hovedfagsoppgaven var Dekonstruksjon - rekonstruksjon : helleristninger og landskap i Østfold.

Vogt har også dr. philos. fra UiO i 2006 med avhandlingen Helleristninger i Østfold og Bohuslän. En analyse av det økonomiske og politiske landskap.[1]

Han har tidligere gitt ut flere publikasjoner om helleristninger på både norsk og engelsk. Han har deltatt på feltarbeid, konferanser og annen virksomhet knyttet til bergkunst i Sverige, England, Italia, Russland og USA.

Vogt utga i 2008 boken Vår glemte polarhelt som omhandler Carsten E. Borchgrevink og den britiske Southern Cross-ekspedisjonen (1898–1900) til Antarktis. Vogts oldefar Nicolai Hanson var med og døde under overvintringen i Antarktis.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Doktordisputas Arkivert 24. oktober 2015 hos Wayback Machine. Universitetet i Oslo
David face.pngDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)