David Richards

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
General Richards (til høyre) sammen med USAs forsvarsminister Robert Gates i Kabul i 2007

David Julian Richards, baron Richards av Herstmonceux (født 1952) er en britisk militær kommandant, og var den øverste sjefen for de samlede internasjonale styrker sør i Afghanistan. Denne jobben hadde han fra juli 2006 til 4. februar 2007 da han ble avløst av den amerikanske generalen Dan McNeill. Han ble utnevnt til sjef for generalstaben den 28. august 2009, videre ble han sjef for forsvarsstaben fra oktober 2010, en stilling han ble i til juli 2013.

I juli 2006 fikk han kommandoen over de internasjonale styrker (International Security Assistance Force) i Sør-Afghanistan og han ble nesten samtidig utnevnt til fire-stjerners general. I denne stillingen ble Richards den første britiske offiseren som kunne kommandere amerikanske styrker siden den andre verdenskrig. På hjem fra Afghanistan vendte han tilbake til sin tidligere grad som var generalløytnant.

Han har tjenestegjort i borgerkrigen i Sierra Leone og i Krigen i Afghanistan. Han er gift og har to døtre.

Richards ble i dronningens nyttårsliste for 2011 forfremmet til storkorsridder av Badets orden.[1] Han var tidligere utnevnt til kommandørridder av samme orden, ble derved adlet og fikk rett til å føre tiltaleformen sir foran sitt navn. Richards er kommandør av Den britiske imperieordenen og har mottatt Distinguished Service Order. I februar 2014 ble han gjort til life peer som baron Richards av Herstmonceux, og dermed medlem av overhuset.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ London Gazette, nr. 59647, 31. desember 2010, s. N2.