David Palmer (fiktiv person)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
David Palmer
Rollefigur i 24 (TV-serie)-serien
Første opptreden12:00 a.m. – 1:00 a.m. (Sesong 1)
Siste opptredenDay 5: 7:00 a.m. – 8:00 a.m. (Sesong 5)
Informasjon
KjønnMann
ForholdSkilt fra Sherry Palmer
Spilt avDennis Haysbert

David Palmer er en fiktiv person i den amerikanske TV-serien 24, og ble spilt av Dennis Haysbert. Han har vært med i fem sesonger av serien. Han var med i alle episodene i sesong 1, 2 og 3, og kom tilbake som gjesteskuespiller i 6 episoder i slutten av sesong 4, fordi fansen ville ha ham tilbake, og en opptreden i første episode av sesong 5, der han ble skutt og drept. Palmer er en av dem som har vært med i flest episoder i serien, bak Tony Almeida og Jack Bauer.

Sesonger[rediger | rediger kilde]

Sesong 1[rediger | rediger kilde]

I sesong 1 var David Palmer senator i USA. Noen terrorister under ledelse av Andre Drazen hadde som mål å snikmyrde senatoren. Men heldigvis klarer CTU med Jack Bauer i spissen å stoppe terroristene, og Palmer blir president.

Sesong 2[rediger | rediger kilde]

I sesong 2 er han presidenten i USA. han må ta mange beslutninger vedrørende en ny atomkrig. Men han kommer seg ut av krisen til slutt. Sesongen slutter med at Palmer faller sammen på en pressekonferanse etter at han har blitt forgifet under et attentatforsøk.

Sesong 3[rediger | rediger kilde]

I sesong 3 er han fortsatt president, og har kommet seg etter attentatforsøket. Han er midt i en presidentvalgkamp mot senator John Keeler når dagens begivenheter starter. Han gjør en glimrende jobb som president denne sesongen, men blir tvunget av Keeler til å gå trekke seg fra valgkampen, fordi han har bevis som knytter Palmer indirekte til en drapssak, men hans ekskones død medvirker også til hans valg om å trekke seg.

Sesong 4[rediger | rediger kilde]

Etter at Palmer gikk av som president, skulle han egentlig ikke bli med i sesong 4. Men fansen likte ikke at det bare kom nye karakter, og de gamle ble borte, han kom derfor tilbake i de 6 siste episodene av sesongen. Der må han hjelpe Charles Logan med å fatte beslutninger, fordi han akkurat har tatt over som president, og føler han ikke klarer det når det er krise og terrorister truer med å smelte ned atomreaktorer. David hjelper også Jack Bauer med å fake sin egen død, ved hjelp av Tony Almeida, Michelle Dessler og Chloe O'Brian, fordi Jack må gjemme seg for kineserne.

Sesong 5[rediger | rediger kilde]

Han kommer tilbake i episode 1 i sesong 5, der han blir skutt og drept av en snikskytter, rett foran broren sin, Wayne Palmer. Han dør i brorens armer. Palmer blir drept fordi han er en av de fire som ennå vet at Jack er i live. Tre av de fire blir drept. Chloe O' Brian lever fortsatt. Å drepe dem var en av operasjonene i Sentox nervegass-konspirasjonen som senere viser å være ledet av president Charles Logan og enda verre, Jacks bror Graem Bauer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for offisielle lenker i Wikidata